Blackebergs hemtjänst och Demensteam

Vinjegatan 14, 168 47 Bromma

Självbestämmande, trygghet, kontinuitet är hörnstenar i vår verksamhet.

Fakta om Blackebergs hemtjänst och Demensteam

 • Hemtjänstutförare

  Logo
 • Verksam i staden sedan Uppgift saknas

 • Verksam inom Bromma

  Bromma

  Blackeberg, Södra Ängby, Norra Ängby, Nockebyhov, Eneby, Bällsta och Bromma Kyrka

 • Organisationsform Kommunalt

 • Underleverantörer

  Trygghetslarm
  Ingen underleverantör
  Kvällsinsats
  Ingen underleverantör
  Nattinsats
  Ingen underleverantör
  Städning
  Adlerssons AB
  Tvätt
  Ingen underleverantör
 • Språk och kultur Flera språk och kulturer

  Arabiska, Finska, Persiska, Tigrin

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • 85% Nöjda med hemtjänsten

 • 76% Personalen är bra på att passa tider

 • 89% Känner förtroende för personalen som kommer

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 49,3 kb)

Beskrivning av Blackebergs hemtjänst och Demensteam

Presentation

Blackebergs hemtjänst är en av två kommunala utförare av hemtjänst i Bromma stadsdel. Blackebergs hemtjänst utgår från lokaler på Vinjegatan i Blackeberg. Vår verksamhet präglas av respekt för den enskilda individen. Självbestämmande, trygghet, kontinuitet och valmöjlighet är hörnstenar i vår verksamhet. Insatserna ges dygnet runt och utformas för att stärka Dina resurser för att Du ska kunna leva ett självständigt liv med möjlighet att bo kvar hemma.

Medarbetarna på Blackebergs hemtjänst är utbildade undersköterskor och vårdbiträden, många har flera års erfarenhet inom vård och omsorg.

Blackebergs hemtjänst har ett specialiserat Demensteam. Demensteamet har påbörjat en Silviacertifiering tillsammans med Silviahemmet som innebär att hela arbetsgruppen certifieras inom Demensvård. Certifieringen planeras att vara klar under 2017. Medarbetarna har även utbildning i Demens ABC. Vi arbetar aktivt med att leva upp till den nationella värdegrunden för äldre.

En personlig genomförandeplan upprättas alltid för alla våra kunder. Genomförandeplanen är en överenskommelse mellan Dig och Din hemtjänstutförare och beskriver hur Du vill att Din biståndsbedömda hjälp ska utföras. Den utvärderas/uppdateras vid behov tillsammans med Dig.

För Dig som inte själv kan- eller har svårigheter att öppna dörren, tar vi emot och förvarar nycklar i ett databaserat låst nyckelskåp. När vi tar emot nycklar, skrivs dessa in på ett nyckelkvitto och kopia lämnas till den som lämnar nycklarna.

Måltider

Blackebergs hemtjänst erbjuder lättare matlagning i hemmet eller leverans av matlåda från restaurang inom stadsdelen förutsatt att Du är beviljad stöd kring måltiderna. Vi ger dig information om aktuell matsedel där Du väljer maträtter och vi gör beställningen.

Blackebergs hemtjänst använder sig av underleverantören Nordic för att leverera matvaror hem till Dig, behöver du stöd att skriva inköpslista är vi behjälpliga. Vi utför också inköp från livsmedelsbutik i närliggande område till Din bostad. För att inköpen ska kunna utföras på ett bra sätt ser vi gärna att Du har en shoppingvagn med hjul.