Sarvträsk äldreboende

Ornövägen 5, 132 32 Saltsjö-Boo

I Saltsjö-Boo ligger Aleris Sarvträsks äldreboende. Här finns enheter med inriktning omvårdnad och demens. Vi arbetar för att skapa en trygg vardag för de boende.

Fakta om Sarvträsk äldreboende

  • Hyra 7025-7025 kr

  • Storlek 36 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 89% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 82% Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,5 kb)

Beskrivning av Sarvträsk äldreboende

Presentation

Sarvträsk ligger i Saltsjö-Boo, utanför Nacka i Stockholm. Boendet ligger bara fem minuters promenad från restauranger, bibliotek, vårdcentral och bussar. I närområdet finns Myrsjön liksom många natursköna grönområden som lämpar sig väl för promenader.

Sarvträsks lokaler är ljusa och har en hemlik miljö. Hos oss finns inga korridorer, istället är lägenheterna direkt anslutna till våra gemensamma lokaler som kök, matsal och sällskapsrum. Här finns tre gemensamma balkonger och en härlig trädgård. När vädret tillåter äter vi våra måltider utomhus.

Boendemiljö

Innemiljön
Innemiljön

De 36 lägenheterna är ljusa, fräscha och luftiga på 35 kvadratmeter var och har lättmöblerade ytor. Badrummet är stort och handikappvänligt samt utrustat med dusch och WC. Lägenheten är även utrustad med trinettkök och ett litet kylskåp.

Lokalerna är ändamålsenliga, det finns inga korridorer utan alla lägenheter ligger samlade runt enhetens gemensamma utrymmen, kök med matsal och vardagsrum.

Utemiljö

I anslutning till de gemensamma köksutrymmena finns en härligt grönskande trädgård med uteplats. Byggnaden har två stora gemensamma balkonger där de boende gärna äter om vädret tillåter.

Måltider

På Sarvträsk vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Du bestämmer själv om du vill äta i matsalen eller i ditt hem. Till lunch serveras efterrätt. Vid högtider serverar vi festligare måltider.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller skala potatis. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Till måltiderna serveras mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

Aktiviteter

På Sarvträsk försöker vi hitta aktiviteter som våra boende tycker om. Det kan vara gymnastik, utepromenader, frågesport, bakning, ibland matlagning, bingo m.m.

Personer från Boo församling besöker oss flera gånger i månaden. Våra volontärer håller i högläsning varje vecka samt kommer på besök för trevnad och gemenskap riktad till enskilda personer. Det kommer också körer och barn på besök och underhåller med sång och musik. En gång i veckan kommer en musiker och leder vår egna sångkör.

På Sarvträsk finns numera också en aktivitör som ingår i teamet med sjukgymnast och arbetsterapeut. Arbetet sker både i grupp och med enskilda kunder.