Sarvträsk äldreboende

Ornövägen 5, 132 32 Saltsjö-Boo

Vi erbjuder dig trygghet och värdighet, och för oss är det en självklarhet att du är delaktig i de beslut som rör din tillvaro

Fakta om Sarvträsk äldreboende

  • Hyra 7025-7025 kr

  • Storlek 36 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2015

  • 96% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2015 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2015 (pdf, 62,2 kb)

Beskrivning av Sarvträsk äldreboende

Presentation

I närheten av Orminge centrum i Saltsjö-Boo ligger populära Sarvträsks äldreboende naturskönt beläget. Här finns både omvårdnads- och demensboende. En enhet är demensinriktad – övriga tre enheterna är vanligt äldreboende.

På Sarvträsk äldreboende erbjuds du en guldkantad service och omvårdnad i en hemlik miljö. Bara fem minuter bort finns restaurang, bibliotek, vårdcentral och bussar. Många grönområden som lämpar sig för promenader finns kring Sarvträsk och alldeles i närheten ligger också Myrsjön. Vårt motto är att det alltid ska dofta mat och nybakat bröd i huset.

Insatserna utformas med biståndsbeslutet som grund samt utifrån dina egna önskemål och behov.

Boendemiljö

Våra 36 lägenheter är fördelade på fyra enheter med nio lägenheter vardera. De är ljusa, fräscha och luftiga om cirka 35 m2 med hemtrevliga, lättmöblerade ytor. Man kan med fördel även vara samboende i lägenheten.

Badrummet är stort och handikappvänligt samt utrustat med dusch och wc. Lägenheten är även utrustad med trinettkök och ett litet kylskåp.

Lokalerna är ändamålsenliga och det finns inga korridorer, utan alla lägenheter ligger samlade runt enhetens gemensamma utrymmen som kök med matsal och vardagsrum.

I anslutning till de gemensamma köksutrymmena finns en härligt grönskande trädgård med uteplats. Byggnaden har tre stora gemensamma balkonger där gärna äter om vädret tillåter.

Utemiljö

I närheten av Orminge centrum i Saltsjö-Boo ligger populära Sarvträsks äldreboende naturskönt beläget. Vi har egen trädgård med uteplats.

Måltider

Måltiden ska vara lustfyllt och ett tillfälle som den boende ser fram emot och längtar efter. Vi skapar förutsättningar så du ska få njuta av måltiden. Måltiden ska kunna intas i lugn och trevlig miljö. Målsättningen är att vi ska skapa en måltid och måltidsituation som innebär att du och medarbetare intar måltiden tillsammans samt att vi dukar trevligt och har aktiviteter kring måltiden. Aleris erbjuder även maträtter anpassade för årets samtliga högtider som tex vid påsk, jul, midsommar mm och de olika årstiderna. Vi erbjuder också anpassade menyer till dig som av kulturella eller religiösa skäl har speciella önskemål. Aleris har fokus på den din mat- och måltidssituation och varje måltid ska vara en upplevelse och anpassad efter dina behov och önskemål. Du är med och påverkar din mat- och måltidssituation som sedan framgår av genomförandeplanen.

Aktiviteter

Det är viktigt att personen med demenssjukdom fortsätter vara aktiv och att det finns stöd för honom eller henne att klara vardagliga göromål så länge som möjligt.