Lillängen

Fjällstigen 1, 131 41 Nacka

Lillängen ligger centralt i Nacka med korta gångavstånd från flera busslinjer och fina, lugna promenadstråk direkt utanför dörren.

Fakta om Lillängen

  • Hyra 7100-7100 kr

  • Storlek 45 lägenheter totalt, 5 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 84% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 64% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 55,4 kb)

Beskrivning av Lillängen

Presentation

Lillängen erbjuder vård och omsorg med hög kvalitet med respekt för den enskildes önskemål och behov. Vi arbetar efter Vardaga koncept för äldreomsorgen som heter "Den Goda Dagen". Målet är att varje dag ska vara en så bra dag som möjligt för varje individ, anpassad efter dennes resurser, behov och erfarenheter. Vi har fokus på mötet mellan människor och lägger stor vikt vid att varje möte ska vara präglat av respekt och empati. Vi arbetar med ständiga förbättringar där varje förbättringsförslag, klagomål och synpunkt behandlas aktivt för att utveckla verksamheten.

Boendemiljö

Boendemiljö

Lillängen är ett nybyggt äldreboende som ligger centralt i Nacka med det stora köpcentret Nacka Forum och samtidigt nära natur och lugna promenadvägar. Alla lägenheter har egen wc och dusch, ett litet pentry och fönster med fransk balkong. Vi har 45 lägenheter där 18 lägenheter är demensboende.

Varje avdelning består av 9 lägenheter som har tillgång till det gemensamma köket, ett gemensamt vardagsrum med TV och ljudanläggningar samt en större altan eller balkong. Vi har även tillgång till ett minispa med badmöjligheter.

Inredning och färgsättning är i enlighet med senaste demensforskning.

Utemiljö

Utemiljö

Ingen uppgift.

Måltider

Vi får den varma maten levererad med catering. Två olika måltidsalternativ varje dag. Måltidssituationen ser vi som en möjlighet till social samvaro och ska präglas av lugn och ro samtidigt som maten ska vara nyttig och god. Vi håller kostråd varje månad där vi diskuterar kosten och måltidssituationen.

Aktiviteter

På Lillängen finns ett utbud av aktiviteter och upplevelser som arbetats fram i samråd med de som bor hos oss. Varje person erbjuds utevistelse minst 3 ggr/vecka. Vi arbetar enligt Vardagas aktivitetskoncept och har en aktivitetsansvarig på enheten.