Riddargårdens vård- och omsorgsboende

Norrtullsgatan 12 L, 113 27 Stockholm

Det är ett hemlikt, tryggt och trivsamt boende, där du kan vara dig själv och där omsorg och aktiviteter anpassas till dina behov och önskemål

Fakta om Riddargårdens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5642-7627 kr

  • Storlek 45 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 84% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 76% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,1 kb)

Beskrivning av Riddargårdens vård- och omsorgsboende

Presentation

Riddargården är ett vård- och omsorgsboende centralt i Stockholm nära Odenplan. Boendet är till för dig som har behov av vård och omsorg dygnet runt. Vi har 10 platser för par. Här får du ett tryggt och trivsamt boende där du kan vara dig själv och göra det Du vill och kan med stöd av lyhörd, kompetent personal. Boendet drivs av Stockholms Äldreboende AB på uppdrag av Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Vi skapar trygghet för dig med vår engagerade omvårdnadspersonal och våra sjuksköterskor. Vi har aktivitetsledare samt arbetsterapeut och sjukgymnast för förebyggande hälsoarbete.

Med vår verksamhetsfilosofi Eden skapar vi variation och spontanitet i din vardag. Vi ger dig möjligheter att odla relationer och få känna mening och glädje genom att du själv får ge omsorg.

Boendemiljö

Varje våning har ett hemtrevligt kök med matsal och vardagsrum. För gemensamma aktiviteter finns större hemtrevliga lokaler.

Utemiljö

Vi har en lugn innergård med träd och blommor. Alla lägenheterna har balkong.

Måltider

Du får tre huvudmål, mellan- och nattmål om du vill. Du kan välja mellan två rätter samt ett vegetariskt alt. Du kan äta i matsalen, på rummet eller på Din balkong. Vill du ha vin går det bra. Mat från SFAB.

Aktiviteter

Du kan välja mellan ett stort antal planerande aktiviteter eller delta spontant i någon vardagsaktivitet, ensam eller tillsammans med dina grannar. Du får komma ut i friska luften när du vill och kan.