Rinkeby vård- och omsorgsboende

Rinkebyplan 6-8, 163 73 Spånga

Välkommen till Rinkeby vård – och omsorgsboende! Här arbetar vi för att du med demensdiagnos ska må bra och ha en trevlig tillvaro.

Fakta om Rinkeby vård- och omsorgsboende

 • Hyra 6524-7012 kr

 • Storlek 16 lägenheter totalt, 8 per enhet

 • Typ av boende Demensboende

 • Organisationsform Kommunalt

 • Språk och kultur Flera språk och kulturer

  Persiska, Spanska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Beskrivning av Rinkeby vård- och omsorgsboende

Presentation

Verksamheten på Rinkeby vård- och omsorgsboende är inriktad på omsorg för dig med demens. Personalgruppen på boendet talar flera språk. Förutom svenska kan vår personal persiska, spanska, arabiska, kurdiska och finska. Verksamheten beaktar även särskilt persisk och spansk kultur genom att exempelvis uppmärksamma olika kulturella högtider, lyssna till/spela traditionell musik samt i övrigt erbjuda aktiviteter och upplevelser förknippade med persisk och spansk kultur.

Alla medarbetare i personalgruppen har vård och/eller omsorgsutbildning. Några har även påbyggnadsutbildning inom olika specialområden, exempelvis demens eller funktionsnedsättning. För att bibehålla en god omsorg deltar medarbetarna kontinuerligt i utbildningar och ämnesfördjupningar kopplade till arbetet. En del utbildningar ges återkommande – till exempel förflyttningsteknik eller demens – medan andra ges utifrån specifika fokusområden som boendet eller Stockholm stad bedömt som värdefulla. Under 2018 ges kompetensutveckling om bland annat jämställdhet, mat och måltider samt att upptäcka och stötta vid våld i nära relation.

Vardagar finns möjlighet att träffa sjuksköterska eller läkare. Kvällar och helger gör de besök vid behov. Du kan också komma i kontakt med läkare eller sjuksköterska utöver dessa tider.

Boendemiljö

Rinkeby vård- och omsorgsboende består av moderna och tillgänglighetsanpassade lägenheter fördelade på 2 avdelningar. Varje avdelning har 8 lägenheter samt gemensamhetsutrymmen.

Lägenheterna är på 37-43 kvm och består av vardagsrum, sovrum, kök och toalett. När du flyttar in tar du med dig egna möbler och inredning, så att lägenheten inreds efter dina önskemål. Säng behöver du inte ta med – det finns i lägenheten. Vi vill att du ska trivas och känna dig som hemma och hjälper till att ställa i ordning

Utemiljö

Det finns både uteplats och en innergård som används vid behagligt väder. I närheten finns parker och grönområden.

Måltider

Äta tillsammans

Hos oss serveras frukost, lunch och middag samt flera mellanmål. Du väljer om du vill äta enskilt eller tillsammans med andra i vår matsal.

Aktiviteter

När du bor på Rinkeby vård – och omsorgsboende har du stora möjligheter att utifrån intresse och önskemål delta i olika typer av aktiviteter som vi tror kan vara stimulerande. Det anordnas både återkommande och enskilda aktiviteter – dessa informeras om på anslagstavla så att både du och dina anhöriga kan se vad som erbjuds. Några av de aktiviteter vi har återkommande är bingo, mys-fredag, promenader, högläsning, sittgymnastik och dansstund. Högtider firar vi också.