Blomsterfonden Lisebergs äldreboende (Demens)

Annebodavägen 23-25, 125 46 Älvsjö

Vi fokuserar på dig och dina närstående och tar reda på dina intressen och behov och anpassar omvårdnaden utifrån vad vi kommer överens om.

Fakta om Blomsterfonden Lisebergs äldreboende (Demens)

  • Hyra 4092-6769 kr

  • Storlek 72 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 77% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 92% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,6 kb)

Beskrivning av Blomsterfonden Lisebergs äldreboende (Demens)

Presentation

Lisebergs äldreboende ligger i ett lugnt villaområde. Här driver vi gruppboende för dig med en demenssjukdom. Lisebergs äldreboende drivs av Föreningen Blomsterfonden och all vår omsorg drivs utan vinstintresse.

Vi vill att du, ska få trygghet och värdighet samt ha en bevarad integritet. Vi fokuserar på ett etiskt förhållningssätt, kontinuitet och ett individuellt bemötande utifrån den person du varit och är.

Medarbetarna har demensutbildning och är även utbildade i metoder som reminiscens, beröringsmassage, validation och jag stödjande förhållningssätt. Arbetsterapeut, sjukgymnast och anhörigombud finns.

Boendemiljö

Vi har 9 gruppboenden med totalt 62 ettor (26-34 kvm), med trinettkök, dusch samt gemensamt kök och vardagsrum. Du har tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Till oss är det bra kommunikationer. Larm finns i varje lägenhet.

Utemiljö

En stor uteplats och gemensam samlingssal och terapi för aktiviteter.

Måltider

Vi serverar dig fem mål hemlagad mat per dag (frukost, lunch, fika, middag, kvällsmål), vi anpassar din kost efter dina behov. Maten tillagas i vår egen restaurang och serveras i den gemensamma matsalen.

Aktiviteter

Din meningsfulla dag utformas med dig och dina närstående. Vi erbjuder omfattande aktiviteter, både individuellt och i grupp, alla veckans dagar. Vi firar högtider och födelsedagar. Internet finns. På Liseberg har du även tillgång till restaurang, fotvård, frisör och butik.