Vällingbygården

Indalsbacken 17, 162 68 Vällingby

Vällingbygården är ett familjärt och modernt vård- och omsorgsboende beläget i direkt anslutning till Vällingby Centrum. Boendet har 39 lägenheter för personer med somatisk sjukdom och demenssjukdom.

Fakta om Vällingbygården

 • Hyra 7500-8500 kr

 • Storlek 39 lägenheter totalt, 6 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,8 kb)

Beskrivning av Vällingbygården

Presentation

Vällingbygården erbjuder ett tryggt, personligt och familjärt boende med fokus på kvalité. Vällingbygården är nyöppnat och är en systergård till ett av Sveriges dokumenterat bästa boenden, Ektorpsgården på Lidingö.

Personalen på Vällingbygården har bred kompetens och lång erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och paramedicinsk personal finns tillgängliga på vardagar. Läkare besöker boendet 1ggr/vecka samt dygnet runt efter behov. Vällingbygården strävar efter att alltid vara uppdaterade på senaste forskning, nya behandlingsmetoder och arbetssätt.

På Vällingbygården arbetar personalen med personcentrerad omvårdnad vilket innebär att vården utformas tillsammans med dig som boende och utifrån egna önskemål, behov och vanor. Vården bedrivs sedan tvärprofessionellt i team där alla yrkesgrupper samverkar och gemensamt planerar för att uppnå de mål som gemensamt har satts upp.

Boendemiljö

Vällingbygårdens 39 lägenheter är uppdelade i fem boendeenheter Tre enheter är avsedda för personer med demenssjukdom och två enheter för personer med somatisk sjukdom.

Alla lägenheter är stora, nyrenoverade, moderna, ljusa och välplanerade. Två av lägenheterna är större och lämpar sig mycket väl för parboende.

Alla lägenheter är utrustade med trinettkök samt egen toalett och dusch. Olika former av trygghetslarm erbjuds och anpassas efter personligt behov.

I gemensamhetsutrymmena finns matsal, TV hörnor och soffgrupper, utrymmen som erbjuder möjlighet till samkväm med personal, anhöriga eller grannar. Vid entréplan finns gemensam lounge, kaféverksamhet och möjlighet till större organiserade aktiviteter.

Utemiljö

Vällingbygården ligger i direkt anslutning till Vällingby Centrum. Centrumet erbjuder ett stort utbud av affärer, caféer och annan samhällsservice. Även promenadstråk finns i direkt närhet.

Kommunikationerna är mycket goda då boendet ligger i nära tunnelbana och bussar. Parkering finns för besökare med bil.

Måltider

Vällingbygården arbetar utifrån att du som boende skall ha möjlighet att bibehålla dina egna måltidsvanor i den mån det är möjlig. På varje enhet finns gemensamma kök med matsalsgrupp och möjlighet att inta måltider tillsammans.

Frukosten anpassas utifrån individens egna önskemål och bereds av personalen på respektive boendeenhet. Lunch samt middag levereras prefabricerad av Fazer AB dagligen. Personalen värmer maten samt kokar potatis, ris, pasta etc. och tillreder sallad mm. Olika alternativ finns att välja på och din egen meny planeras tillsammans med personalen. Kaffe samt mellanmål serveras minst 2 ggr dygn efter egna önskemål och behov.

Aktiviteter

Olika former av aktiviteter erbjuds dagligen i organiserad form såsom underhållning, dans, gruppgymnastik, filmvisning, gruppromenader, matlagning och bakning. Stor vikt läggs också på individuella aktiviteter utformade efter personliga önskemål och behov.