Kattrumpstullens vård- och omsorgsboende

Roslagstullsbacken 7, 114 21 Stockholm

Vårt ledord är, ”Ett gott liv- varje dag” Kattrumpstullen är beläget vid Ruddammen och har ljusa, moderna lägenheter.

Fakta om Kattrumpstullens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6100-6300 kr

  • Storlek 97 lägenheter totalt, 13 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 70% Nöjda med boendet

  • 97% Nöjda med bemötandet

  • 60% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Kattrumpstullens vård- och omsorgsboende

Presentation

Norlandia Äldreomsorg skapar ett tryggt, aktivt och meningsfullt liv med självbestämmande för våra äldre på våra äldre¬boenden. Vårt ISO-certifierade kvalitetsledningssystem utgör navet i våra verksamheter och säkerställer att våra vård- och omsorgstjänster följer aktuell lagstiftning, riktlinjer, råd och rekommendationer.

Vårt ledord gott liv – varje dag innebär att våra medarbetare arbetar nyfiket, engagerat och uppmuntrande där den boendes individuella behov och önskemål ständigt är i fokus. Våra kontaktpersoner, vårt arbete med genomförandeplanen och vårt nära samarbete med närstående är endast ett par exempel som möjliggör ett individanpassat och innehållsrikt liv på äldre dagar.

För att möta den framtida välfärdsutmaningen som Sverige idag står inför har vi initierat ett antal samarbeten med svenska universitet och högskolor. I samarbete med forskare och med stöd av aktuella forskningsresultat i områden som demens, etik och bemötande, mat och måltider, utvecklar och realiserar vi dagens och framtidens tjänster.

Arabiska, eritreanska, Finska, Franska, Italienska, Kurdiska, Persiska, Somaliska, Svenska, Turkiska och Tyska är ett urval av de språkkompetenser som finns i vår personalgrupp.

Boendemiljö

Kattrumpstullen är ett modernt boende fördelat på fem våningsplan och uppdelat på nio avdelningar. På varje avdelning finns vackert utformade gemensamhetsutrymmen för måltider och social samvaro, samt en inglasad balkong. På entréplan finns en bibliotekshörna, sällskapsrum och utgång till en stor uteplats.

Utemiljö

Varje enhet har balkonger som väter ut över Ruddammen och på entréplan finns en stor altan som ger dig möjlighet att njuta med en vy över Stockholm och Norrtull.

Måltider

Alla måltider ska vara ett unikt tillfälle att mötas kring den goda maten. Det ska vara fint dukat med servetter och dukar. Det är viktigt att få äta svensk traditionsenlig mat såväl som att lyfta fram mat från andra kulturer.

Samtliga måltider serveras i det gemensamma köket, alternativt i den egna bostaden för den som föredrar det. Lunch och middag levereras till oss från Dafgård och värms i respektive avdelnings kök. Vid lunch och middag har våra boende möjligheten att välja mellan två olika rätter. Varje avdelning tillreder själv frukost, mellanmål, kvällsmål och fika.

Aktiviteter

I vår entré anordnar vi olika aktiviteter. Andra aktiviteter som vi hittar på är att vi bakar, har pub-fredag, sjunger och spelar bingo samt lyssnar på musik i alla dess former. På alla våningsplan har vi dessutom aktiviteter i vardagen, som att läsa morgontidningen tillsammans med sin kontaktperson.

Vår önskan är att alla boende ska uppleva att Kattrumpstullen är ett hem för just dig, där du kan fortsätta leva ditt liv, precis som du vill.

Utbudet av aktiviteter kan variera efter årstid men brukar bestå av utevistelse med promenader, sittgymnastik, tidningsläsning, högläsning, musik med allsång, underhållning, fester med mera. En gång i månaden kommer svenska kyrkan på besök. Aktuellt program finns på anslagstavlan på varje våningsplan, på vår hemsida och på Facebook.

På helgerna får vi besök av Ung Omsorg som hälsar på och anordnar sociala och meningsfulla aktiviteter.