Hornskrokens vård- och omsorgsboende

Hornskroken 1, 117 26 Stockholm

Vi arbetar aktivt med att skapa en hemtrevlig och trygg miljö för dig som bor på Hornskroken.

Fakta om Hornskrokens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5966-7478 kr

  • Storlek 53 lägenheter totalt, 11 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 74% Nöjda med boendet

  • 89% Nöjda med bemötandet

  • 61% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Hornskrokens vård- och omsorgsboende

Presentation

Hornskroken ligger centralt på Södermalm inte långt från Zinkensdamm och Tantolunden. Boendet består av 53 lägenheter uppdelade på 6 våningar. Dessutom finns Pensionat Hornskroken som är ett unikt och uppskattat avlastningsboende för äldre med demenssjukdom. Vi arbetar aktivt med att skapa trygghet för dig och dina närstående, bland annat genom kontaktmannaskap och omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Är du intresserad av att bo på Hornskroken är du välkommen att besöka oss. För frågor om din hyra, hyreskontrakt eller kötider kontaktar du kommunens biståndsbedömare. Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen. Det innebär att du själv väljer hur du vill forma din dag utifrån din förmåga och dina önskemål. Du ska ha möjlighet att behålla ditt levnadssätt och dina vanor även om du har behov av stöd och hjälp.

Boendemiljö

Två fastigheter är ihopbyggda. Den ena är byggd på 30-40-talet, den andra är byggd 1994. Allmänna utrymmen är renoverade 2013-2014. På Hornskroken erbjuder vi heldygnsomsorg, inriktning demenssjukdomar: 6 avdelningar med 53 platser. Pensionat, anhörigavlastning: 4 platser med övernattningsmöjlighet och 2 platser för anhörigavlastning dagtid. Lägenheterna är 26-39 kvadratmeter stora och har kokplatta, kylskåp och toalett. Vissa lägenheter har balkong (den äldre delen). En höj- och sänkbar säng ingår och i övrigt möblerar och inreder du din lägenhet efter egen smak. Larm

Utemiljö

Hornskroken ligger nära Tantolunden och Skinnarviksparken.

Måltider

De som önskar äter tillsammans. Vi dukar fint och tänker på bordsplacering för att måltiden ska bli så trevlig som möjligt. Vi lagar mat på varje våning enligt vårt koncept ”Mat som hemma”. Vi bakar själva och den som önskar är välkommen att delta i bakningen. Varje fredag markerar vi att det är helg genom att duka extra fint och servera en måltid som består av förrätt, varmrätt och efterrätt. Varje år har vi kräftskiva, firar Kanelbullens dag, Fettisdagen och Våffeldagen samt arrangerar Nobelmiddag med dans. Vi markerar varje högtid med traditionsenlig mat och pynt. Våra nöjen och trivselstunder anpassas också utifrån högtiden, exempelvis kommer en kör och sjunger julsånger i mitten av december.

Aktiviteter

Vi har gemensamma aktiviteter såsom levande musik en gång var fjortonde dag eller oftare. Gudstjänst och besök från Kultur i vården en gång per månad. För dig som vill vara utomhus har vi promenadgrupper. Vi gör även gemensamma utflykter till Skansen, olika museer, Drottningholm eller till en 4H-gård. Vart vi åker beror på det utbud som finns och de önskemål som finns.