Attendo Skutan

Röntgenvägen 6, 141 52 Huddinge

Attendo Skutan är ett nybyggt (2011) vård- och omsorgsboende, beläget i Flemingsbergs centrum, med närhet till affärer, restaurang, café, post, bank etc

Fakta om Attendo Skutan

  • Hyra 7458-7696 kr

  • Storlek 83 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 87% Nöjda med bemötandet

  • 82% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Attendo Skutan

Presentation

Attendo Skutan är ett nybyggt (2011) vård- och omsorgsboende, beläget i Flemingsbergs centrum, med närhet till affärer, restaurang, café, post, bank etc. Boendet består av två byggnader varav den ena är vårdboendet Skutan och den andra en hotelldel, Attendo Park Hotell. Den egna hemmiljön ligger till grund vårt arbetssätt. Våra medarbetare ska alltid agera som gäst i Ditt hem. Vi bygger vår vårdideologi på självbestämmande, trygghet, valfrihet och meningsfull tillvaro.

Boendemiljö

Boendemiljö

Målet för vårt arbete är att Du ska trivas hos oss, känna Dig trygg, få god service samt bli bemött med respekt och värme. Vi vill uppmuntra till självständighet och oberoende samt erbjuda god omvårdnad av hög kvalitet, genom att ha kompetenta medarbetare.

Den egna hemmiljön ligger till grund vårt arbetssätt. Våra medarbetare ska alltid agera som gäst i Ditt hem. Vi bygger vår vårdideologi på självbestämmande, trygghet, valfrihet och meningsfull tillvaro.

Attendo Care har lång och bred erfarenhet av vård och omsorg för personer med såväl demens- som somatiska sjukdomar. Attendo Care startade 1987 och är idag Nordens ledande omsorgsföretag. Vi driver verksamheter både i egen regi samt på entreprenad åt kommuner och stadsdelar. Vår affärsidé är att tillhandahålla omsorg som underlättar äldres och funktionshindrades liv och oberoende.

Utemiljö

Utemiljö

Vi har en rymlig innergård.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkt, då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik samt att måltidssituationen är en positiv upplevelse. I kostgruppen som träffas varje månad, arbetar vi med att göra en god och varierad meny, diskuterar bra recept på goda mellanmål och efterrätter. Gruppen arbetar med vårt koncept gällande storhelger, mat, dryck, musik och dekorationer. Vi arbetar också med företagets kostpolicy och samarbetar med dietister vid behov.

Aktiviteter

Vi har en aktivitetsansvarig för hela huset. Vi utgår från individuella behov, intressen och önskemål vid utformningen och genomförandet av våra aktiviteter, Utevistelser, sång, musik och dans, pubkväll och gemensamma fester för alla högtider.