Kampementets vård- och omsorgsboende (somatik)

Kampementsgatan 2, 115 38 Stockholm

Kampementets vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care på uppdrag av Östermalms stadsdelsnämnd med inriktning på demens och somatik.

Fakta om Kampementets vård- och omsorgsboende (somatik)

  • Hyra 6131-6283 kr

  • Storlek 96 lägenheter totalt, 48 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 74% Nöjda med boendet

  • 90% Nöjda med bemötandet

  • 55% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 58,2 kb)

Beskrivning av Kampementets vård- och omsorgsboende (somatik)

Presentation

Kampementet är ett modernt boende i ljusa och luftiga lokaler. Här bor du i egen lägenhet med pentry och har tillgång till gemensamt kök, vardagsrum samt stor balkong. Säng och sängbord finns, övriga möbler tar du med för att skapa en hemlik miljö. Vi skall ge dig en trygg och säker vård och omsorg med fokus på att ta till vara på det friska.

Du som bor här ska känna självbestämmande och delaktighet i din vardag. Hos oss ska du känna dig trygg samt ska bli bemött med värme och respekt, få en god service och få det lilla extra.

Hos oss arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt. På vardagar finns sjukgymnast, arbetsterapeut, aktivitetssamordnare och en Silviasyster med vårdhunden Teddy.

Boendemiljö

Kampementet är ett modernt boende där lägenheterna är 29-32 kvm stora. På varje våningsplan finns kök och vardagsrum och en stor balkong. Vi har ett litet spa och ett aktivitetsrum. Vi har sammanlagt 96 lägenheter fördelat på 6 våningsplan – tre plan för boende med demenssjukdom och tre plan för boende med somatiska sjukdomar.

Utemiljö

Utemiljö

Från entrén kommer du ut till en liten trädgård med träd, buskar, blommor och sittgrupper. Kampementet är beläget nära Gärdets grönområden.

Måltider

Maten levereras från Dafgårds och tillreds sedan i köken på avdelningarna. Ris, potatis, pasta och färska grönsaker lagas på plats. Regelbundet ordnas temafrukostar, önskeluncher och på fredagarna har vi fredagsmys med t.ex. ost och vin.

Aktiviteter

Vi har två aktivitetssamordnare/ombud. Varje vecka arrangeras gemensamma aktiviteter så som kafé, musikunderhållning, bingo, högläsning, promenadgrupper etc. Med din kontaktperson kan du bestämma vad du önskar göra på din egen tid. Vi är ute om vädret är bra om vädret är mindre bra kan vi utnyttja våra balkonger som är försedda med infravärme.