Söndagsgården, vård- och omsorgsboende

Söndagsvägen 18, 123 60 Farsta

Välkommen till Söndagsgården, vård- och omsorgsboende

Fakta om Söndagsgården, vård- och omsorgsboende

  • Hyra 7200-7200 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 90% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Söndagsgården, vård- och omsorgsboende

Presentation

Enheten drivs av Vardaga och erbjuder olika former av vårdboende där platser för personer över och under 65 år och med demensdiagnos innefattas.

Boendet är beläget i Hökarängen, södra Stockholm och har 54 platser på 3 våningar. Inriktning: 36 platser för personer med demensdiagnos över 65 år, 9 korttidsplatser för personer med demensdiagnos över 65 år samt 9 platser för dementa under 65 år. På Vardaga har vi stort fokus på det mellanmänskliga mötet, dvs. samspelet mellan dig som kund och oss som medarbetare.

Boendemiljö

Huset är nybyggt och erbjuder både lokaler för social gemenskap och egna lägenheter för önskad avskildhet. Lägenheterna är moderna och ljusa och innehåller möblering samt pentrydel och eget hygienutrymme. På enheten finns tillgång till sjuksköterska och läkare dygnet runt samt undersköterskor för den dagliga omvårdnaden.

Utemiljö

Söndagsgården ligger i vacker natur i en äldre bebyggelse av lägre bostadshus i Söndagsområdet i Farsta. Utanför huset finns en trädgård som är erbjuder utevistelser och promenader.

Måltider

Maten som serveras beställs och levereras från Dafgårds och innefattar en huvudkomponent, tillbehör som potatis, ris eller pasta och grönsaker i olika former tilllagas på plats för varje tillfälle. Vid måltiderna strävar vi efter en trevlig och gemytlig gemensam stund och ser gärna att våra kunder sitter tillsammans i våra stora, ljusa kök, men givetvis kan kunder som så önskar äta enskilt i sin lägenhet. Till varje måltid serveras efterrätt och vid vissa tillfällen förrätt. Möjlighet till önskekost finns samt givetvis specialkost om så önskas.

Aktiviteter

På enheten finns ett veckoschema med erbjudande av dagliga aktiviteter såsom högläsning, sittgympa, promenader, andakter, sång- och dansuppträdanden eller tid för egen personlig aktivitet. Önskemål om andra aktivitetet tas emot.