Norrgårdshöjdens vård- och omsorgsboende

Norrgårdshöjden 3, 184 36 184 36 Åkersberga

nytt modernt profilboende mitt i Åkersberga fyllt med innovation och design

Fakta om Norrgårdshöjdens vård- och omsorgsboende

 • Hyra 7800-7800 kr

 • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Beskrivning av Norrgårdshöjdens vård- och omsorgsboende

Presentation

Boendet beräknas öppna 2 oktober 2017.

Norrgårdshöjden är ett nytt modernt profilboende mitt i Åkersberga fyllt med innovation och design. Vi har kulturinriktning och våra aktiviteter präglas av kulturinslag, såsom sång och musik, film, dans och teater. Här erbjuds du dagliga aktiviteter, träning och social samvaro i en vacker miljö.

Förutom verksamhetschef och undersköterskor har vi sjuksköterskor, arbetsterapeut, och fysioterapeut. Vi har tillgång till läkare dygnet runt.

Vi erbjuder individuellt utprövade larm för den som vill känna extra trygghet. Det finns positioneringszoner i hela huset och även på gården vilket uppmuntrar till självständighet. Vid sängen finns en LED-lampa som aktiveras vid rörelse längs med golvet. Även armaturen i badrummet styrs av rörelsesensor. Vi tar in fotvård och frisör vid behov i verksamheten.

Det är du som bestämmer hur du vill ha din vård och omsorg, utifrån ditt biståndsbeslut. Med stöd av din kontaktman, och eventuellt anhöriga, upprättar du din genomförandeplan. Utgångspunkten i genomförandeplanen är dina förmågor. Det du klarar själv ska du givetvis få möjlighet att fortsätta göra själv. Genomförandeplanen är ett konkret arbetsverktyg för att vi ska lära oss hur du vill ha det på Norrgårdshöjden.

Boendemiljö

Boendet består av 54 lägenheter, fördelade på tre våningsplan. Alla lägenheter är på cirka 32 kvm, med stort badrum, inbyggda garderober, litet pentry samt litet kylskåp. I varje lägenhet ingår dessutom en höj- och sänkbar säng, sänggavel med inbyggd belysning samt en TV.

På varje våning finns det en balkong som sammanknyter två avdelningar. Från samlingssalen når du trädgården som tillhör boendet. Boendet ligger centralt med närhet till kommunikation och centrum.

Utemiljö

Norrgårdshöjdens trädgård vetter mot en skogsdunge och fina gångvägar till Åkersberga centrum. I trädgården har vi upphöjda planteringslådor för odlingar, en pergola, sittgrupper, en fontän med porlande vatten och ett område för träning med barr och träningstrappa. Plantering av traditionella växter såsom krusbär, vinbär, blåbär och jordgubbar. Vi har direkt utgång till trädgården från vår fina samlingssal för gemensamma aktiviteter. Hela trädgården omgärdas av en larmslinga, för att uppmuntra till rörelsefrihet. Norrgårdshöjden ligger nära både Åkersberga centrum och fina skogsområden i Hacksta skogen. Alla våra gemensamma balkonger är inglasade med möjlighet att öppna upp vid varmt och vackert väder, balkongerna är även utrustade med infravärme.

Måltider

Lunch och middag levereras av Dafgårds. Huvudkomponenter såsom kött och fisk kommer till oss kyld och värms upp på avdelningarna. Tillbehören såsom sallad, potatis och sås gör vi själva i ordning i avdelningsköken. Vi tillreder själva frukost, mellanmål och fika. Vi erbjuder regelbundet vin och öl till maten.

Aktiviteter

Boendet är byggt för att ge goda möjligheter till social samvaro. Det finns bl.a. en samlingssal, rehab, SPA och ett aktivitetsrum samt tillgång till Wi-Fi i hela huset. Varje våningsplan har två stora gemensamma vardagsrum och kök. Det finns en aktivitetsorganisation som skapar möjlighet för gemensamma aktiviteter dagligen. Utöver det erbjuder vi individuella aktiviteter och uppmuntrar till utevistelse så ofta det går.

Aktivitetsorganisationen leds av arbetsterapeut och fysioterapeut i syfte att anpassa aktiviteterna så att alla som vill kan delta. Både arbetsterapeut och fysioterapeut arbetar heltid.