Veckobo

Måndagsvägen 32, 123 60 Farsta

Vi har fokus på vad du behöver för att uppleva en så meningsfull tillvaro som möjligt

Fakta om Veckobo

  • Hyra 7348-7565 kr

  • Storlek 11 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Veckobo

Presentation

Veckobo är, trots namnet, ett mindre permanentboende med 11 platser i två plan.

På Veckobo erbjuder vi vård- och omsorgsboende för personer med demenssjukdom. Meningsfullhet och delaktighet är nyckelord, tillsammans med höga ambitioner i strävan efter god kvalitet i allt vi gör. Våra verksamheter präglas av ett ständigt pågående kvalitets- och utvecklingsarbete.

Veckobos medarbetare har både erfarenhet och kompetens inom äldreomsorg. När du flyttar in får du en egen kontaktman, det finns sjuksköterska på plats dagligen och tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare kommer varje vecka. Personalen på Veckobo har flera års erfarenhet av arbete inom omsorg. Tillsammans skapar de en lugn och trygg miljö.

Fotvårdare kommer regelbundet till verksamheten och erbjuder fotvård i hemmet. Även frisör och tandläkare kommer till Veckobo. Möjlighet att sova över finns för anhöriga.

Boendemiljö

Veckobo är en mindre enhet med 11 platser fördelat på två plan med 6 respektive 5 lägenheter per plan. Ljusa lägenheter med kyl och kokmöjlighet, som kan möbleras efter egen smak. Varje plan har ett gemensamt kök och ett gemensamt allrum.

Vill man vara ostörd så har man sin egen lägenhet med kokmöjligheter och kyl. Lägenheterna hyrs omöblerade, och du inreder som du själv önskar.

Utemiljö

-

Måltider

Frukost, lunch och middag tillagas i Magnolia Restaurang och konferens på Stora Sköndal och värms av personalen. Mellanmål äts tillsammans eller var för sig på rummet – som man önskar.

Aktiviteter

Aktiviteterna anpassas efter önskemål: t ex promenader, stick- och virkcafé, gymnastik, cafébesök, och sång. Daglig gemensam fika med hembakat.

Tillåter vädret flyttar vi ut vår aktivitet till gården. Varje fredag eftermiddag har vi en gemensam fika med båda planen vilket har blivit väldigt populärt även bland anhöriga.

Vår volontärverksamhet bidrar till ökat välbefinnande, högre livskvalitet och mervärde för dig som bor här. En volontär kan hjälpa till med ledsagning, eller bara var sällskap och öka möjligheten till aktivitet för den som vill.