Höstfibblans vårdboende

Korsvägen 28, 183 30 Täby

Höstfibblan är ett litet vårdboende med plats för 20 boende med inriktning på somatiskt sjuka. Boendet drivs i egen regi av Vardaga.

Fakta om Höstfibblans vårdboende

  • Hyra 5544-6881 kr

  • Storlek 20 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 73% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,7 kb)

Beskrivning av Höstfibblans vårdboende

Presentation

Vi utgår från dina behov och skapar ett attraktivt boende där du som enskild och dina närstående står i centrum. Vi erbjuder dig en egen kontaktman som har det lilla extra ansvaret för att dina behov verkligen blir tillgodosedda.

Höstfibblan är ett boende med inriktning på dig som är somatiskt sjuk. Här får du service dygnet runt i en hemlik miljö. Mötet med dig som enskild präglas av respekt, värme, omtanke och värdighet. Respekten för den enskildes självbestämmande är ledstjärnan i vårt arbete. Vårt mål är att anpassa insatserna så individuellt som möjligt, det vill säga att utföra hjälpen på det sätt som du vill ha det.

Genom att arbeta utifrån våra värderingar säkerställer vi att vi ger hög kvalitet på våra omsorgsinsatser till dig. Vi har väl utvecklade metoder som klargör roller och ansvar, såsom kontaktmannaskapet. Höstfibblan drivs som egen regi verksamhet av Vardaga som är en av Sveriges ledande leverantörer av äldreomsorg med mer än 14 års erfarenhet av omsorg och service till äldre.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö
Boendemiljö

Höstfibblan är belägen centralt i Roslags Näsby. Huset har 20 lägenheter om cirka 32-46 kvadratmeter. Våningarna är fullvärdiga bostäder med såväl eget hygienutrymme som pentry. Boendet är uppdelat på två enheter med plats för 10 boende vardera. På Höstfibblan finns tillgång till kök och trevliga gemensamhetsutrymmen.

Utemiljö

Utemiljö

Alla lägenheter har egen uteplats alternativt balkong.

Måltider

Höstfibblan har ett måltidsråd som de boende deltar i. Där diskuterar och utvärderar man måltiderna på boendet. Grönsaker, potatis, ris och pasta iordningsställs på plats. Övrig mat som huvudrätt och fräscha grönsaker och frukter levereras från Dafgårds och Menigo. Personalen bakar ofta till fikastunderna.

Aktiviteter

Promenader, sittgymnastik och musikunderhållning.

- På söndagar får vi besök av ungdomar från Ung Omsorg som gör aktiviteter med de boende. - Vi har en liten skönhetssalong där vi erbjuder enklare behandlingar. - Vi lyssnar på ljudbok - Höstfibblan har en Facebooksida där man kan följa med i vad som händer.