Södertjänst syd

Tantogatan 19, 118 42 Stockholm

Välkommen till Södertjänst

Fakta om Södertjänst syd

 • Hemtjänstutförare

  Logo
 • Verksam i staden sedan Uppgift saknas

 • Verksam inom Södermalm

  Södermalm

  Södertjänst är verksam i hela Södermalm inklusive Gamla Stan och Hammarby sjöstad.

 • Organisationsform Kommunalt

 • Underleverantörer

  Trygghetslarm
  Ingen underleverantör
  Kvällsinsats
  Ingen underleverantör
  Nattinsats
  Ingen underleverantör
  Städning
  Ingen underleverantör
  Tvätt
  Samhall
 • Språk och kultur Flera språk och kulturer

  Arabiska, Finska, Kurdiska, Spanska, Turkiska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • 69% Nöjda med hemtjänsten

 • 73% Personalen är bra på att passa tider

 • 76% Känner förtroende för personalen som kommer

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 49 kb)

Beskrivning av Södertjänst syd

Presentation

Södertjänst är det kommunala hemtjänst alternativet på Södermalm. Vi har inget vinstintresse. Verksamheten är uppdelat i fyra geografiska arbetsgrupper, syd , nord, väst och öst. Arbetsgrupperna arbetar på likartat sätt och delar personallokal på Wollmar Yxkullsgatan mitt på Södermalm. Din trygghet och ditt självbestämmande är viktigast. Vi värnar om ditt privatliv och din integritet. Hos oss får du ett gott bemötande av engagerad och kunnig personal som sätter kundernas önskemål och behov i fokus.

Vi kan underlätta för dig att bo kvar hemma även om du har behov av insatser dygnet runt.

Södertjänst har specialiserade arbetsgrupper med inriktning på demenssjukdom i alla områden. Vi arbetar aktivt med att leva upp till den nationella värdegrunden för äldre.Södertjänst medarbetare är utbildade undersköterskor och vårdbiträden, många med många års erfarenhet inom vård och omsorg. Många medarbetare har spetskompetens som bland annat kvalificerad avlösning, kost, demenssjukdomar.

Hos oss arbetar personer från all världens hörn vilket gör att vi kan matcha eventuella språk mellan medarbetare och dig som kund.

Språkkompetens: svenska, finska, spanska, polska, engelska, urdu, kurdiska, turkiska, portugisiska, bengaliska, marockanska, arabiska, thailändska, italienska m.fl.

Som kund hos Södertjänst har du inflytande över på vilket sätt dina biståndsbedömda insatser ska utföras. Som ny kund hos oss bokar vi ett välkomstsamtal tillsammans med dig där du har möjlighet att berätta för oss hur du vill ha det. Tillsammans med dig skriver vi en genomförandeplan där det framkommer vilka insatser som ska utföras och på vilket sätt du vill ha insatserna utförda.

Databaserade låsta nyckelskåp gör att vi kan ta hand om dina nycklar på ett säkert sätt. Vi har ett samarbete med närpolisen kring brottsförebyggande.

Måltider

Södertjänst erbjuder lättare matlagning i hemmet eller leverans av matlådor från närliggande restaurang. Vi samarbetar med stadsdelens dietist gällande kompetensutveckling kring matlagning, näringslära och om måltidens betydelse. Hos oss är en av medarbetarna kostombud som tillsammans med biträdande enhetschef bevakar att enhetens medarbetare har kompetens kring mat och måltider. Vid beslut om lättare matlagning lagar vi maten i ditt hem. Vid beslut om matlåda hämtar vi matlåda från närliggande restaurang hem till dig. Vi ser gärna att du har en mikrovågsugn hemma hos dig för uppvärmning av måltider. Södertjänst har ett samarbete med Samhall som levererar dina matvaror hem till dig utifrån din inköpslista. Södertjänst utför också inköp från närbelägen livsmedelsbutik. För att inköpen ska kunna utföras på bästa sätt ser vi att du har shoppingvagn.