Silverhöjdens Vård- och Omsorgsboende

Bosövägen 2, 181 47 Lidingö

Vårt viktigaste mål är att din personlighet och dina behov ska få styra på Silverhöjden

Fakta om Silverhöjdens Vård- och Omsorgsboende

  • Hyra 7680-7680 kr

  • Storlek 72 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 78% Nöjda med boendet

  • 90% Nöjda med bemötandet

  • 63% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,1 kb)

Beskrivning av Silverhöjdens Vård- och Omsorgsboende

Presentation

Vi månar om en riktigt fin miljö att trivas i och vi tror på humorns viktiga roll i livets alla faser. Vi vill skapa många stora och små intressanta händelser genom vår Silvervärdinna och våra trivselvärdar/värdinnor.

Vi erbjuder parboende för par där båda makar har biståndsbeslut. Silverhöjden ska alltid vara öppet och välkomnande för familj, släkt och vänner!

Silverhöjdens Sjuksköterskor och Undersköterskor har god kompetens. Omvårdnadspersonalen finns där för dig dygnet runt. Silverhöjden är bemannat med Sjuksköterskor även nattetid. Sjukgymnast och Arbetsterapeut hjälper dig vid fysiska problem, t ex efter en benfraktur. Vår läkare kommer till boendet en gång i veckan och vid behov. Silverhemmen tycker att det är viktigt med kunskap. Därför är vi aktiva deltagare i ett flertal utbildningsprojekt

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö

Silverhöjden är helt nybyggt och utformat med tanke på din trivsel. Vi har blandat stilfulla funktionella möbler och textilier med antika föremål och intressanta detaljer som t ex en stor väggbokhylla i entrén. Från alla tre plan kommer du direkt ut i den varierande trädgården, vilket möjliggörs av att huset är byggt i souterräng. Trädgården är naturligtvis tillgänglig också för dig som har fått svårt att röra dig utan rullstol eller rullator.

Varje boendegrupp har också tillgång till en stor möblerad balkong för mat och gemenskap under årets varma månader.

Utemiljö

Vi har en egen trädgård.

Måltider

Med eget kök och egen kock kan vi bjuda dig på det där lilla extra! Mat som lagas på plats smakar bättre samtidigt som det ger större möjlighet att vara lyhörda inför dina önskemål kring måltiden. Ett glas gott vin eller öl erbjuds naturligtvis om du så önskar. För att vara säker på att maten inte bara smakar bra utan också innehåller rätt näringsämnen samarbetar Silverhöjdens kock med vår dietist. Vacker dukning med blommor, ljus och fint porslin bidrar också till en gemytlig atmosfär, där äta och njuta får ta sin tid.

Aktiviteter

Vi har en särskild heltidstjänst, vår Silvervärdinna, avsatt enbart för att knyta kontakter med Lidingös rika kulturliv och för att leda och inspirera omvårdnadspersonalen i att ordna trevliga stunder utgående från de intressen som finns hos dig som bor på Silverhöjden.

Det viktigaste är kanske det som händer i det lilla. Bullbaket tillsammans med andra eller kaffestunden där man umgås med andra boende, släkt och personal. Vår Silvervärdinna ordnar också litet större evenemang för de som önskar, bland annat med hjälp av vår egen aktivitetsbuss. Ett par roliga exempel från våra andra boenden:Segling med stor katamaran i skärgården, besök på allsvensk fotbollmatch, Teater Lasse i Parken och besök på Skansen.