Edsätra vård- och omsorgsboende

Bogsätravägen 27, 127 38 Skärholmen

Vi på Edsätra vänder oss till dig som är i behov av vård och omsorg dygnet runt.

Fakta om Edsätra vård- och omsorgsboende

  • Hyra 4000-5000 kr

  • Storlek 49 lägenheter totalt, 12 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 85% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 56% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,3 kb)

Beskrivning av Edsätra vård- och omsorgsboende

Presentation

Vi på Edsätra vänder oss till dig som är i behov av vård och omsorg dygnet runt.

Du erbjuds stimulerande aktiviteter och en vacker utemiljö. Du får kvalificerad medicinsk vård, personlig omvårdnad och gott bemötande av vår kompetenta personal. Vi har hemlagad mat från vårt eget kök! Edsätra drivs av Föreningen Edsätras vänner, en ideell förening utan vinstsyfte och med rötter i frikyrkorörelsen.

Edsätras vision är att vara ett suveränt äldreboende. Utifrån vår kristna inriktning är vi lyhörda för dina behov och vill skapa ett hem och en boendemiljö där du känner dig trygg och har möjlighet att påverka din vardag.

All omvårdnadspersonal har vårdutbildning, och de flesta har undersköterskekompetens. Personalen får kontinuerlig kompetensutveckling och vi har låg personalomsättning. Rehab-teamet kommer en gång i veckan samt vid behov.

Din vård och omsorg utgår från den genomförandeplan vi kommit överens om tillsammans. Minst två gånger per termin har vi boenderåd, där trivsel och angelägna ämnen diskuteras. Två gånger per år har vi Anhörigträffar.

Det ska vara lätt för dina anhöriga att komma på besök. Därför har vi övernattningsrum om dina anhöriga har behov av det. De är också välkomna att delta i våra måltider. Möjlighet till fotvård och hårvård finns.

Boendemiljö

Boendemiljö

Edsätra ligger på gångavstånd från Sätra T-banestation. Här finns 41 lägenheter om 32-39 kvm. Det finns möjlighet till parboende. Alla lägenheter har badrum och pentry.

Utemiljö

Utemiljö

Det finns gemensamma balkonger samt uteplatser på markplan.

Måltider

Maten tillagas i vårt eget kök av vår egen kökspersonal. Menyn följer årstider och högtider. På det viset har du som boende alla möjligheter att påverka och engagera dig i menyn. Frukost och kvällsmål serveras på rummen.

Aktiviteter

Vi lägger stor vikt vid möjlighet till utevistelse. Vi ordnar promenader, utflykter, andakter, körbesök mm. Då vi har en kristen inriktning vill vi att du ska kunna underhålla ditt andliga liv på Edsätra.