Alströmerhemmet

Fridhemsgatan 58, 112 46 Stockholm

Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för Dig ur ett hälsoperspektiv och utgår därför från det friska hos varje individ.

Fakta om Alströmerhemmet

  • Hyra 5488-9061 kr

  • Storlek 113 lägenheter totalt, 8 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 73% Nöjda med boendet

  • 88% Nöjda med bemötandet

  • 48% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Alströmerhemmet

Presentation

Alströmerhemmet ligger centralt på Kungsholmen och drivs av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för Dig med inriktning mot musik och konsthantverk. Ett aktivare boende utifrån dina resurser och önskemål för meningsfulla dagar och god livskvalitet med inriktning mot musik och konsthantverk. Vi har sjuk- och undersköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och temacoacher som alla utbildas i det salutogena arbetssättet som möjliggör för våra boenden att leva hela livet.

Boendemiljö

107 ettor och 5 tvåor mellan 30-58 kvm med kök och balkong, gemensamt kök och vardagsrum på varje enhet. Härligt ljusrum.

Utemiljö

Vacker innergård med hiss till Västermalmsgallerian.

Måltider

Två rätter finns att välja på till lunch och middag. Vegetarisk kost finns att tillgå vid önskemål. Maten levereras från Dagårds. Frukost, mellan-och kvällsmål serveras dagligen. Att laga egen mat i ditt kök går också bra. Lunchrestaurang finns på entréplan.

Aktiviteter

Musikstunder, hantverksgrupper, sittgymnastik, högläsning, filmklubb, pianokonserter med vår egen pianist och mycket mer. Utevistelser ofta på innergården, möjlighet att komma ut i närområdet med kontaktman.