Hammarby slott

Tallbacksvägen 3, 194 45 Upplands Väsby

Hammarby Slott erbjuder dig ett vackert boende med familjär stämning

Fakta om Hammarby slott

 • Hyra 5700-7300 kr

 • Storlek 48 lägenheter totalt, 8 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,3 kb)

Beskrivning av Hammarby slott

Presentation

Vi vill att du ska känna dig trygg, få göra egna val och ha inflytande över ditt liv. Målet med verksamheten är att ge ett tryggt, småskaligt och hemlikt boende i vacker miljö. Omvårdnaden är personcentrerad och utgår från de nationella riktlinjerna för demensvård. Det finns möjlighet till parboende. Vi arbetar med att få en rytm på dagen, att skilja på helg och vardag samt uppmärksamma högtider. Allt för att skapa en trygg tillvaro med dagliga aktiviteter och en varm atmosfär. Personalen har lägst undersköterskekompetens. Flera av personalen är vidareutbildade inom demensvård. Det finns sjuksköterska dagligen. Vi arbetar personcentrerat, det innebär att all hjälp och omvårdnad är utifrån de önskemål som du har och att vi noggrant försöker kartlägga dina färdigheter och hjälpbehov så att du kan fortsätta att göra det du kan och att du får hjälp på dina egna villkor. Vi arbetar enligt de nationella riktlinjerna för demensvård. Vi kommer att se till att du får bra och näringsrik mat som du äter tillsammans med andra eller själv i lägenheten om så önskas. Sjukgymnasten kommer varje dag och har gruppträning och individuell träning. Om du vill så finns det dagrum för gemenskap nära din lägenhet. Varje person som flyttar in får en kontaktperson som lär känna dig lite extra och sen är den person som du i första hand kan vända dig till om du vill framföra något. Kontaktpersonen går igenom ditt hjälpbehov och framförallt dina önskemål om hur du vill ha din hjälp till exempel om du vill sova länge eller är morgonpigg eller vad du vill ha till frukost. Om du vill så önskar vi gärna att anhöriga eller du själv sammanställer en fotobok och en levnadsberättelse så vi har något vi kan prata om och fina upplevelser du kan påminna dig om. Det är ett av de olika sätten som vi använder för att din omvårdnad ska bli, så mycket det bara går, på dina egna villkor. Vi vill erbjuda dig en hemlik miljö med dagliga aktiviteter, god omvårdnad, professionell sjukvård och sist men inte minst glada stunder tillsammans.

Boendemiljö

Boendet är i en nyrenoverad byggnad från i början på 1900-talet. Vi har sex avdelningar med åtta lägenheter i varje för både yngre och äldre personer med demenssjukdom eller omvårdnadsbehov. Varje enhet har gemensamhetsutrymme och gemensamt kök i en öppen planlösning. Lägenheterna är ett rum med kokmöjlighet och kylskåp samt eget badrum. Storleksintervallet cirka 27-38 kvm och tre av lägenheterna har egen balkong. Tre lägenheter har även möjlighet till parboende. Alla lägenheter är utrustade med säng men sedan är meningen att du ska ha egna möbler. Närhet till service finns både på Löwenströmska sjukhuset eller i centrum.

Utemiljö

Utevistelse dagligen i vacker parkmiljö och natur. Vi har tillgång till en sinnesträdgård med mycket blommor samt en egen trädgård. Om du inte vill vara ute en dag finns stora inglasade balkonger till förfogande.

Måltider

Maten beställs från Löwenströmska sjukhuset. Slottet serverar frukost, lagad lunch och middag, Kaffe eller Te ofta med hembakat kaffebröd eller smörgås, på eftermiddag och på kvällen. Om du vill ha mer mat ordnar vi det. Lunch och middag beställs från Fazer Foodservice. Frukost serveras som Buffé.

Aktiviteter

Vi har olika aktiviteter om så önskas. Tillgång till sinnesträdgård och gruppaktiviteter på dagvården såsom matlagning, bakning. Daglig utevistelse i parken, trädgården eller vid naturområdet vid Fysingesjön. Sjukgymnasten kommer dagligen och tränar med dig enskilt eller i grupp. Vi har i lokalen ett Spa. Vi har tidning som vi kan läsa tillsammans och stort vardagsrum med TV. Vi promenerar och gör utflykter. Vi bakar flera gånger i veckan.