Villa Tärnö (demens)

Brattforsgatan 25, 123 50 Farsta

Modernt och nytt boende - med hälsan i fokus

Fakta om Villa Tärnö (demens)

  • Hyra 8500-8500 kr

  • Storlek 73 lägenheter totalt, 10 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 79% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 85% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,1 kb)

Beskrivning av Villa Tärnö (demens)

Presentation

Villa Tärnö är ett nybyggt modernt äldreboende i Farsta nära kommunikationer och service. Det är ett hemtrevligt, varmt och välkomnande boende för dig som vill ha det lilla extra. Villa Tärnö är Vardagas första äldreboende med uttalat hälsofokus. Det handlar om allt från att erbjuda träningspass till kvällstandborstning på ett ben. Allt kompletterat med kultur, god mat och annat för det inre välbefinnandet.

All re/habilitering är individuell och utgår från din speciella livssituation och är funktionsbevarande. På enheten talas olika språk. Dessutom har du tillgång till läkare som kommer på regelbundna besök. Sjukgymnaster, arbetsterapeuter och sjuksköterskor finns på plats.

All personal kommer att genomgå utbildning i Vardagas Demensakademi, vår expertgrupp som stödjer verksamheterna med kompetenshöjning och vägledning för medarbetare samt utbildning och stöd till närstående.

Boendemiljö

30 kvm rum med trinettkök. Garderob och höj- och sänkbar säng. Du möblerar själv med personliga ägodelar. Nyckelfria lås. Kök, vardagsrum med TV och ljudanläggning samt en större altan eller balkong på varje avdelning.

Utemiljö

Utegym.

Måltider

Maten tillreds på varje avdelning och serveras i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet om du önskar det. Vi serverar fem planerade mål om dagen och två olika rätter att välja mellan varje dag. Menyn är varierad och följer årstiderna. Kaffe, frukt och nybakat finns alltid att få.

Aktiviteter

Villa Tärnö erbjuder en vardag fylld av stimulerande aktiviteter och ett rikt socialt liv. Vi anordnar grupp-aktiviteter, utflykter och tar fram aktivitetsscheman varje vecka. De fysiska aktiviteterna kompletteras med kultur, god mat och annat för det inre välbefinnandet.