Långbrogården

Bergtallsvägen 12, 125 59 Älvsjö

Långbrogårdens övergripande mål är att stärka individen med god service och omvårdnad

Fakta om Långbrogården

  • Hyra 5800-6150 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 83% Nöjda med boendet

  • 96% Nöjda med bemötandet

  • 68% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Långbrogården

Presentation

Långbrogården drivs av Attendo Care och ligger i Älvsjö med goda kommunikationer som buss och tunnelbana till Fruängen. Inriktningen är permanent boende för personer över 65 år med demenssjukdom.

Vi har 54 lägenheter fördelade på sex enheter med nio lägenheter på varje enhet.

Långbrogårdens övergripande mål är att stärka individen med god service och omvårdnad. För att bo hos oss krävs det ett beslut från biståndshandläggaren. Vi arbetar med metoden ”Vårdarsång” i det dagliga arbetet.

Vi erbjuder ”egen tid” ca 2 tim/mån utifrån dina önskemål och intresse. Alla boende har en kontaktman. Du uttrycker och dokumenterar dina önskemål tillsammans med din kontaktman i en genomförandeplan.

Fotvårdare och hårfrisörska besöker Långbrogården regelbundet. Vi samarbetar med frivilliga organisationer i syfte att tillgodose sociala, kulturella, andliga och mentala behov.

Boendemiljö

Verksamheten omfattar 54 lägenheter (25-30kvm) fördelat på 6 enheter med 9 lägenheter på varje enhet. På alla våningsplan finns det kök med matplats, vardagsrum med TV och balkong. Det finns tvättstuga.

Utemiljö

Utemiljö

Boendet ligger nära grönområdet Långbropark, vilket erbjuder möjligheter till utflykter och promenader kring dammen.

Måltider

Maten som levereras till oss och serveras i köket på varje enhet och vill du så får du ta med sig vin att dricka till maten. Vi lägger stor vikt vid att duka trevligt och ha trivsamt runt måltiderna.

Aktiviteter

Vi erbjuder många olika aktiviteter som kan bestå av sittgymnastik, musikunderhållning, utflykter, grillfester, picknick, våffelfester och utevistelser. Vi ser till det friska och även vardagsnära aktiviteter.