Attendo Kungshamn

Skurusundsvägen 163, 131 46 Nacka

Attendo Kungshamn är ett nybyggt demensboende som öppnar i januari 2012. Här erbjuder vi på Attendo ett modernt äldreboende i fantastisk miljö.

Fakta om Attendo Kungshamn

  • Hyra 8990-8990 kr

  • Storlek 59 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 97% Nöjda med boendet

  • 94% Nöjda med bemötandet

  • 74% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,5 kb)

Beskrivning av Attendo Kungshamn

Presentation

Målet för vårt arbete är att Du ska känna Dig säker och trygg, få god service och bli bemött med respekt och värme. Vi vill uppmuntra till självständighet och oberoende samt berika livet för Dig genom kompetent personal som utför god omvårdnad av hög kvalitet. Den egna hemmiljön ligger till grund vårt arbetssätt. Våra medarbetare ska alltid agera som gäst i Ditt hem. Vi bygger vår vårdideologi på självbestämmande, trygghet, valfrihet och meningsfull tillvaro.

Boendemiljö

Attendo Kungshamn ligger vacker beläget med utsikt mot stockholms inlopp. Lokalerna och lägenheterna är ljusa och fräscha med tydlig färgsättning som underlättar orientering. Huset har 6 st boende-enheter med 9 lgh om 33 kvm samt en boende-enhet med 5 lgh om 33 kvm. Varje lägenhet har trinette och ett rymligt badrum. I anslutning till matsal/vardagsrum finns stora balkonger med utsikt mot vattnet.

Utemiljö

En trädgård för alla sinnen finns att njuta av och i den odlar vi efter tycke och smak.

Måltider

Mat och dryck handlar om livskvalitet. God och näringsriktig mat som stimulerar matlusten är av stor betydelse. Högtider och traditioner tas alltid i beaktande vid val av menyer. Vi har en kostpolicy som ska följas för att säkra näringsintaget samt en god kvalitet av måltiderna. Lunch och middag levereras till boendet dagligen. Frukost, för- och eftermiddagskaffe samt mellanmål tillagas på varje enhet. Vi utgår alltid ifrån Dina särskilda behov och önskemål vid val av kost och till lunch och middag finns alltid två olika rätter att välja mellan.

Aktiviteter

Vi anordnar gemensamma aktiviteter alla dagar i veckan. Några exempel på sysselsättning är sittgymnastik, tidningsläsning, bingo, musikstunder, dagliga promenader och gemensamma utflykter. Vid fint väder gör vi våra aktiviteter ute i vår fina trädgård.