La Casa

Majstångsvägen 6, 104 32 Stockholm

La Casa, äldreboendet för spansktalande

Fakta om La Casa

  • Hyra 7884-10325 kr

  • Storlek 33 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

  • Språk och kultur Spanska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 71% Nöjda med boendet

  • 77% Nöjda med bemötandet

  • 62% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av La Casa

Presentation

Vårt mål är att de som bor hos oss ska trivas och få den hjälp de önskar och behöver. Varenda timme i verksamheten ska komma den boende till del.

Kavat Vård AB bildades 2006 av ägarna som har mångårig erfarenhet av privat och kommunal äldreomsorg i ledande befattningar.

Kavat Vård driver äldreboenden i Stockholm; demensboendet Elinsborg, de språkprofiledade enheterna Persikan och Bejtona alla i Spånga Tensta, äldreboendena Brahem och Birger Jarl i Stockholms innerstad samt Björksätra i Skärholmen.

Alla Kavat Vårds verksamheter har tillstånd från Socialstyrelsen samt avtal med Stockholms stad.

Boendemiljö

Boendemiljö på La Casa
Boenderum

Lägenheterna (24 ettor och 1 tvåa) som är på mellan 30–60?m2 har utöver sovrum stora hygienutrymmen och ett mindre kök. På den gemensamma inglasade terrassen kan naturens skiftningar följas året om.

Utemiljö

Här finns en härlig gård som inbjuder till daglig utevistelse.

Måltider

Måltiderna är en av dagens glädjestunder och något att se fram emot. Vi erbjuder gemensamma måltider i våningsmatsalen men den som vill kan självklart äta i avskild miljö i den egna bostaden.

Varje morgon dukas en frukostbuffé upp. Lunch och middag tillagas på plats och är influerad av såväl det spanska som latinamerikanska köket. För den som vill finns alltid möjlighet att ta ett glas vin eller öl till maten.

Aktiviteter

Varje vecka erbjuds ett aktivitetsprogram med, sång, musik, dans, samvaro, utevistelse. Utöver gemensamma aktiviteterna erbjuds de boende på La Casa indivduella aktiviteter efter eget önskemål.