Ekehöjdens äldreboende

Vita Liljans väg 53, 127 34 Skärholmen

Målet för vårt arbete är att Du ska känna Dig säker och trygg, få god service och bli bemött med respekt och värme.

Fakta om Ekehöjdens äldreboende

  • Hyra 4756-7483 kr

  • Storlek 64 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 69% Nöjda med boendet

  • 81% Nöjda med bemötandet

  • 79% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,9 kb)

Beskrivning av Ekehöjdens äldreboende

Presentation

Ekehöjdens vård- och omsorgsboende ligger vackert beläget på en höjd med vidsträckt utsikt. Här finns en mycket stor och vacker trädgård som enheterna har direkt utgång till. Detta populära boende har drivits i egen regi av Attendo Care sedan år 1999 och vi erbjuder platser till Stockholms stad och till närliggande kommuner.

Vi har också en enhet med 6 platser för personer under 65 år med demenssjukdom.

I vår verksamhet är dina behov och de närståendes trygghet alltid i fokus. Målet för vårt arbete är att du ska känna dig säker och trygg, få god service och bli bemött med respekt och värme. Vi vill uppmuntra till självständighet och oberoende samt berika livet för dig genom kompetent personal som utför god omvårdnad av hög kvalitet.

Den egna hemmiljön ligger till grund vårt arbetssätt. Våra medarbetare ska alltid agera som gäst i Ditt hem. Vi bygger vår vårdideologi på självbestämmande, trygghet, valfrihet och meningsfull tillvaro.

Attendo Care har lång och bred erfarenhet av vård och omsorg för personer med såväl demens- som somatiska sjukdomar. Attendo Care startade 1987 och är idag nordens största omsorgsföretag. Vi driver verksamheter både i egen regi samt på entreprenad åt kommuner/stadsdelar. Vår affärsidé är att tillhandahålla omsorg som underlättar äldres och funktionshindrades liv och oberoende.

Vår vision är att stärka individen vilket vi gör i det dagliga arbetet genom ledorden Kompetens, Engagemang och Hjälpsamhet.

Boendemiljö

Ekehöjden har 9 små enheter med 6-9 boende på varje enhet. Våra lägenheter varierar i storlek från 19,5 kvm till 40 kvm. I alla lägenheter finns ett rejält badrum och i de flesta även ett pentry. På varje enhet finns gemensamt kök och vardagsrum. Vi försöker att hålla den gemensamma miljön både trevlig och inspirerande för boende, närstående och för våra medarbetare.

Utemiljö

Utemiljö

Alla enheter har balkong/uteplats samt tillgång till stor trädgård.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik - att måltidssituationen är en positiv upplevelse. I kostgruppen som träffas varje månad arbetar vi med att göra en god och varierad meny, diskuterar bra recept på goda mellanmål och efterrätter. Gruppen arbetar med helhetskoncepten runt våra storhelger som gäller mat, dryck, musik och dekorationer. Vi arbetar också med företagets kostpolicy och samarbetar med dietister vid behov.

Aktiviteter

Vår trädgård är stor och fin. Här har vi många utomhusaktiviteter under alla årstider, adventsglögg, fredagsgrillning och planteringsaktiviteter. På sommaren har vi också frågesporter utomhus. För övrigt är det även ett område där man kan ta fina promenader eller njuta av enskild avkoppling.

Vi anordnar olika typer av aktiviteter varje dag och så ofta som möjligt i små grupper. Vi ordnar aktivitet efter Dina behov/önskemål. Ex. promenader, grillning, dans, herrklubb, frågesport, målning, högläsning , restauranglunch, hundbesök, bingo m.m.