Wallinska

Kyrkogatan 11A, 761 30 Norrtälje

På Kyrkogatan centralt mitt i staden i Norrtälje driver Kavat Vård ett äldreboende som skiljer sig från andra.

Fakta om Wallinska

 • Hyra 9000-9000 kr

 • Storlek 38 lägenheter totalt, 8 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Beskrivning av Wallinska

Presentation

Hela boendet präglas av en känsla av rymd och påminner om ett hotell. Wallinska vänder sig till dig med höga krav på service och bemötande och som vill ha det där ”lilla extra”. Här säger vi aldrig nej och kan med hjälp av tilläggstjänster även tillhandahålla det som inte ingår i vårt offentliga uppdrag.

Här finns vindslägenheter med viss sjöutsikt och härlig takterrass. Hos oss på Wallinska är det de äldres behov som kommer i första hand. Här finns inte någon färdig programförklaring som måste följas, utan vi utformar och anpassar vården och omsorgen individuellt utifrån var och ens önskemål och behov. Vi finns till för de som bor hos oss och inte tvärtom. Alla som bor hos oss har rätt att behålla sin värdighet och sitt självbestämmande. Vi visar respekt för den enskildes egna val och behov av integritet.

Vård, omsorg och service utformas med hög tillgänglighet och erbjuder trygghet, inflytande, kontinuitet samt ett aktivt och meningsfullt liv.

Vi har gäst-Wifi så du och dina besökare har tillgång till internet. Det finns möjlighet för dina besökare till övernattning. Om du har besök och säger till i god tid kan dina besök stanna till middagen och äta till självkostnadspris.

Boendemiljö

Vi har tre våningsplan med 10 lägenheter för personer med somatiska behov och i entreplanet finns ett litet gruppboende med demensinriktning med 8 lägenheter.

Äldreboendet består av 38 lägenheter i fyra våningsplan. Lägenheterna är på 30–35 kvadratmeter – alla med dusch, toalett och trinett. Förutom de boendes egna bostäder har varje våning gemensamhetsutrymmen och en trevlig matsal med utgång till en av våningens flera balkonger eller uteplatser.

Utemiljö

Med sitt centrala läge och närhet till allt som stadskärnan kan erbjuda kan du fortsätta att vara aktiv även om du har omfattande behov av vård och omsorg.

Måltider

Dagen börjar med en frukostbuffé som dukas upp i den gemensamma våningsmatsalen. Den som vill kan alltid få frukost på sängen eller i den egna lägenheten. Under dagen serveras lunch, mellanmål, middag och innan sänggående ett lättare kvällsmål. Måltiderna på Wallinska ska vara en glädjestund och något vi ser fram emot. Vill du dricka ett glas vin eller öl så kan du förstås göra det. På fredagarna bjuder vi på öl/vin till middagen. Helgerna inleds med att vi serverar en fredagsdrink. För att ytterligare förstärka helgkänslan serverar vi en trerätters-meny på helgerna.

Aktiviteter

På Wallinska finns det något att se fram emot varje dag. Vi har dagliga aktiviteter på våningarna, det kan vara allt ifrån sång, dans, underhållning, gymnastik, frågesport eller så tittar vi på en film. Vi firar naturligtvis högtider och andra traditioner. Vi har ”utegaranti” vilket innebär att den som vill alltid ska få möjlighet att komma ut i friska luften. Varje vecka planerar kontaktmannen in tid med de boende för individuella, valfria aktiviteter.