Birger Jarl (demens)

Birger Jarlsgatan 91, 113 56 Stockholm

På Birger Jarl säger vi aldrig nej utan vi ser varje fråga och önskemål som en möjlighet att utveckla verksamheten.

Fakta om Birger Jarl (demens)

  • Hyra 10000-11500 kr

  • Storlek 27 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 91% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,3 kb)

Beskrivning av Birger Jarl (demens)

Presentation

På Birger Jarl har Kavat Vård utvecklat ett äldreboende där du alltid känner dig hemma. Kavat Vård är det lilla företaget som står för en vård som är personlig, nära och småskalig. På Birger Jarl säger vi aldrig nej utan vi ser varje fråga och önskemål som en möjlighet att utveckla verksamheten.

Vårt mål är att du som bor hos oss ska trivas och få den hjälp du önskar och behöver. Varenda timme i verksamheten ska komma den boende till del.

Kavat Vård grundades 2006. Företagets fyra ägare har alla lång erfarenhet av vård, omsorg och sjukvård. Kavat Vård driver i dag fem enheter utöver Birger Jarl. Fyra i Stockholm och ett i Solna.

Boendemiljö

Innemiljön
Boenderum

Birger Jarl ligger centralt i Stockholms innerstad invid Monica Zetterlunds park. Hit kommer du enkelt med buss (buss nummer 2 och 4) och tunnelbana (Tekniska högskolan). På Birger Jarl finns 54 lägenheter alla 1:or. Lägenheterna är utrustade med köksenhet och stort badrum, de flesta har egen balkong. Lägenheterna, nio på varje våningsplan har alla gemensamhetsutrymmen som kök, matsal, vardagsrum och terass.

Utemiljö

Ingen uppgift

Måltider

På Birger Jarl väljer du att äta i den gemensamma våningsmatsalen tillsammans med andra boende eller i den egna lägenheten. För dig som bor på Birger Jarl ska måltiden vara en högtidsstund.

Aktiviteter

Varje vecka erbjuds ett aktivitetsprogram med sång, musik, dans, samvaro och utevistelse. Utöver de gemensamma aktiviteterna erbjuds du som bor på Birger Jarl individuella aktiviteter efter eget önskemål.