Blomsterfonden Svalnäs äldreboende

Svalnäs Allé 4 A, 182 67 Djursholm

Vår omsorg fokuserar vi på dig och dina närstående och vi anpassar omvårdnaden efter dina intressen och behov. Det viktigaste för oss är ge dig en meningsfull dag och ett meningsfullt liv.

Fakta om Blomsterfonden Svalnäs äldreboende

  • Hyra 2628-7227 kr

  • Storlek 36 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 85% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 71% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,6 kb)

Beskrivning av Blomsterfonden Svalnäs äldreboende

Presentation

Svalnäs äldreboende ligger i ett lugnt och härligt naturområde. Här kan vi erbjuda dig vård- och omsorgsplatser. Vår omsorg fokuserar vi på dig och dina närstående och vi anpassar omvårdnaden efter dina intressen och behov. Det viktigaste för oss är ge dig en meningsfull dag och ett meningsfullt liv. Svalnäs drivs av Föreningen Blomsterfonden som bedriver omsorg utan vinstintresse.

Vi vill att du ska få trygghet och värdighet samt ha en bevarad integritet. Därför fokuserar vi på ett etiskt förhållningssätt, kontinuitet och ett individuellt bemötande utifrån den person du varit och är.

Alla medarbetare har relevant grundkompetens. Vi har även kompetens inom bl.a. anhörigstöd, reminiscens, beröringsmassage, validation och jagstödjande förhållningssätt. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns.

Boendemiljö

Här finns 36 lägenheter (ettor - treor). Lägenheterna är omöblerade (säng finns) och är mellan 29-70 kvm.

Utemiljö

Utemiljö

Vi har en stor uteplats för utevistelser. Svalnäs ligger vid Näsbyviken med vackra promenadstråk.

Måltider

Vi serverar dig fem mål hemlagad mat per dag, inklusive fika, och vi anpassar din kost efter dina behov. Maten tillagas i vår egen restaurang och serveras i den gemensamma matsalen, eller där du föredrar.

Aktiviteter

Din dag utformas i samråd med dig och dina närstående. Vi erbjuder aktiviteter, både individuellt och i grupp, för både kropp och själ, alla veckans dagar. Vi firar högtider och födelsedagar. Internet finns.