Borgerskapets Äldrehem

Högalidsgatan 26-28, 117 30 Stockholm

Vi vill ge Dig de bästa förutsättningar att uppleva en trygg och värdig ålderdom.

Fakta om Borgerskapets Äldrehem

  • Hyra 5000-14000 kr

  • Storlek 48 lägenheter totalt, 24 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 89% Nöjda med boendet

  • 94% Nöjda med bemötandet

  • 61% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Borgerskapets Äldrehem

Presentation

Vi är måna om att ha kompetent personal som tar hand om dig, därför har vi regelbundna utbildningsinsatser för all personal. För att du ska mötas av gott individuellt bemötande arbetar vi med utbildningsinsatser i bemötande och värdskap. Vi är certifierade i Demensvård för livskvalitet utifrån Silviahemmets vårdfilosofi. Vi har sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut som alla bidrar med sin kompetens för att ge våra gäster god livskvalitet.

Din kontaktpersonkallar dig och dina närstående till vårdplaneringsmöte. Då planerar ni när och hur du vill att de beviljade stödet och insatserna ska utföras. Du har möjlighet att framföra synpunkter och åsikter till all personal dagligen.

Borgerskapet är unikt genom att ha egen kyrka och egen präst. Borgerskapets kök kan hjälpa till att anordna bemärkelsedagar och andra fester i våra vackra sällskapsutrymmen Övernattningsrum för anhöriga samt fotvård och hårfrisör finns i huset.

Boendemiljö

Det finns 55st 1:or, 40st 2:or, 7st 3:or och 1st 4:a. Boyta 23-100kvm. Samtliga lägenheter har köksdel samt badrum med dusch och toalett. Du inreder den egna lägenheten efter tycke och smak. Säng ingår och vi håller också med sänglinne och handdukar.

Utemiljö

Utemiljö

Utemiljön består av solig altan, uteplatser, vacker trädgård och en park med fruktträd, boulebana, lusthus och rosenträdgård.

Måltider

Måltider

Maten och måltider har stor betydelse för upplevelsen av meningsfull dag. Vi lagar all mat i vårt kök. Vid varje måltid kan du välja mellan två rätter samt en vegetarisk rätt. Vi lägger stor vikt vid smak, upplägg och servering. Vi kan erbjuda olika konsistenser för dig som har svårigheter att svälja eller tugga. Du som uppskattar det sociala umgänget vid måltider, äter både lunch och middag i våra vackra matsalar. Dina närstående har också möjlighet att komma och äta med dig.

Aktiviteter

Vår önskan är att du ska kunna välja aktiviteter som gör din dag meningsfull. Utbudet är rikt och våra gäster är med och påverkar utbudet. Varje dag finns det något trevligt att göra. Några exempel är tidningsläsning, hantverk, herrklubb, damklubb, frågesport och spel. Vi har även grupper för träning och mobilisering.