Stockholms Demens och Specialteam - Hemtjänst

Ringvägen 39 B, 118 63 Stockholm

Sedan 1992 är vi Sveriges ledande hemtjänst inom demens och psykisk ohälsa

Fakta om Stockholms Demens och Specialteam - Hemtjänst

 • Hemtjänstutförare

  Logo
 • Verksam i staden sedan 2010

 • Verksam inom Flera områden

  Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Liljeholmen, Kungsholmen, Norrmalm, Skarpnäck, Skärholmen, Södermalm, Älvsjö, Östermalm
 • Organisationsform Privat

 • Underleverantörer

  Trygghetslarm
  Ingen underleverantör
  Kvällsinsats
  Ingen underleverantör
  Nattinsats
  Aleris
  Städning
  Ingen underleverantör
  Tvätt
  Ingen underleverantör
 • Språk och kultur Flera språk och kulturer

  Arabiska, Finska, Kurdiska, Spanska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • 82% Nöjda med hemtjänsten

 • 57% Personalen är bra på att passa tider

 • 76% Känner förtroende för personalen som kommer

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 49,1 kb)

Beskrivning av Stockholms Demens och Specialteam - Hemtjänst

Presentation

Vi använder oss av unika arbetsmetoder som individanpassas för varje kund beroende på sjukdom, personlighet och sinnesstämning för stunden. Medarbetarna fokuserar på att skapa en nära och trygg relation genom att kunden är delaktighet i alla insatser som utförs. Kunderna motiveras och inspireras, deras önskemål tillgodoses alltid och får vi inte utföra en insats just för stunden försöker vi på andra sätt tills vi lyckas. Vi ger aldrig upp och har därför ett nära samarbete med biståndshandläggare och anhöriga om insatser behöver ändras eller läggas till.

Anhöriga är en stor tillgång för oss, de kan informera om bakgrundshistoria, intressen och minnen som vi kan använda oss av i det dagliga arbetet. Vi ser även till att vara ett stöd för dem då vi vet hur svårt det kan vara att aldrig känna att man räcker till eller hur man ska hantera en närstående med minnesproblem eller psykisk ohälsa, vi bjuder gärna in till en träff med våra utbildade anhörigstödjare där man kan få hjälp och tips. Vi ser att vi tillsammans med anhöriga är ett team!

Medarbetare:

Vi handplockar våra medarbetare utifrån kompetens, intresse och personlighet. Verksamheten har över 90 % utbildade undersköterskor som även har olika specialinriktade påbyggnadsutbildningar för att vi ska kunna säkerhetsställa att vi kan ta emot alla kunder oavsett sjukdom och önskemål.

Övrigt:

* Medarbetarna dokumenterar efter varje kundbesök i Stockholms stads tidredovisningssystem, de kan även om önskas skriva i kontaktböcker hemma hos kunden om man som anhörig dagligen vill hålla sig uppdaterad om vad som händer.

* Verksamheten samarbetar med bland annat vårdcentraler, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, öppna psykiatrin och demenscentrum.

*Då våra kunder har svårt att svara på brukarundersökningar har vi därför en låg svarsnivå på jämförservice.

Tilläggstjänster: Ja

Måltider

Vi fokuserar mycket på kost och näring och våra medarbetare använder olika metoder för att stimulera alla kundens sinnen för att främja hungerkänslor. Vi uppmärksammar varningssignaler som trötthet, förvirring och halvätna måltider. Medarbetarna har ett nära samarbete med distriktssköterskor som kan tillhandahålla näringsdrycker och specifika kostråd.