Rotsundastrands vård- och omsorgsboende

Arkens gränd 2, 192 78 Sollentuna

Rotsundastrand erbjuder dig en lugn miljö och omsorg med hög personalkompetens i trivsam och inspirerande miljö

Fakta om Rotsundastrands vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6876-7789 kr

  • Storlek 45 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

  • Språk och kultur Spanska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 73% Nöjda med boendet

  • 93% Nöjda med bemötandet

  • 64% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 55 kb)

Beskrivning av Rotsundastrands vård- och omsorgsboende

Presentation

På Rotsundastrand finns platser för kunder med både demens och somatiska sjukdomar. Vi har en särskild profil för personer med spansktalande bakgrund. Här finns tillgång till personal med denna språkkompetens där såväl sjuksköterska, omvårdnadspersonal som gruppchef och verksamhetschef talar spanska. Vår ambition är att upprätthålla din ursprungliga kultur genom samtal, umgänge och mat i vardag och fest. Vi erbjuder en miljö där du kan använda din spanska i både tal och skrift, med bland annat TV-kanaler och tidningar på spanska.

På demensboendet kan du flytta in med husdjur.

Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt. 1 gång per vecka samt vid behov besöker en läkare Rotsundastrand, detsamma gäller sjukgymnast och arbetsterapeut.

Boendemiljö

Totalt finns 36 lägenheter. Lägenheterna är ljusa med stora fönster. De består av en liten hall, stort badrum samt en trinett. Färgsättning och interiör är gjord enligt den kunskap och forskning som finns gällande boendemiljö för personer med demenssjukdomar. På varje avdelning finns trivsamma gemensamhetsutrymmen för måltider och samvaro. Vi har även ett gemensamt allrum med TV, stereo och sköna soffor.

Utemiljö

Boendet ligger i natursköna omgivningar i Rotebro vid Norrvikens norra strand.

Måltider

På Rotsundastrand arbetar vi för att erbjuda dig som kund en varierad och näringsrik kost samt en angenäm måltidsupplevelse med en miljö som är lugn och inspirerar till social samvaro. Du har alltid möjlighet att välja mellan minst två olika maträtter till lunch och middag. Vi lägger stor vikt vid att det ska vara trivsamt och hemlikt runt våra matbord genom att ta hänsyn till dukning, färgsättning och uppläggning av maten mm. Till helgerna dukar vi lite finare och sätter lite guldkant på middagarna.

Aktiviteter

Här finns stora möjligheter till utevistelser i vår egen trädgård eller promenader i de vackra omgivningarna.

Rotsundastrand samarbetar med Ung Omsorg, vars verksamhet syftar till att skapa generationsöverskridande möten och förbättra den sociala tillvaron på äldreboenden i Sverige. Varje vecka under några timmar kommer Ung Omsorgs anställda ungdomar till Rotsundastrand för att genomföra sociala aktiviteter såsom promenader, högläsning, allsång, sällskapsspel m.m. tillsammans.