Brommagården

Bromma Kyrkväg 449-453, 168 58 Bromma

Brommagården är ett vård- och omsorgsboende där du och dina behov och önskemål alltid står i centrum för vår omvårdnad.

Fakta om Brommagården

  • Hyra 6100-7400 kr

  • Storlek 21 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 91% Nöjda med boendet

  • 91% Nöjda med bemötandet

  • 64% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 58,3 kb)

Beskrivning av Brommagården

Presentation

Vi har en väl inarbetad personalstyrka som erbjuder trygghet, flexibilitet och kontinuitet. Vi månar om hög kompetens bland våra medarbetare. Brommagården är beläget i en naturskön park inom ett villaområde nära Bromma kyrka.

Vår verksamhet bygger på helhetstänkande, öppenhet, respektfullt bemötande och ansvar. Den äldres integritet och beslutanderätt är självklara förutsättningar för vårt arbete för att den äldre ska känna sig delaktig i sin vardag och i sin vård och omsorg. Vi lägger stor vikt på bra mottagande av den äldre och dennes närstående i olika möten. Vi arbetar i multiprofessionella team och tar del av den äldres levnadsberättelse för att skapa trygghet, meningsfullhet och känsla av sammanhang. Vi strävar efter goda relationer med närstående och ser dem som en värdefull resurs i vårt arbete och lägger därmed mycket vikt på ett gott bemötande av den äldre och dennes närstående. Brommagården har en väl inarbetad personalstyrka som erbjuder den enskilde trygghet, flexibilitet och kontinuitet. Vi månar om hög kompetens bland våra medarbetare och vid nyanställningar strävar vi efter att anställa utbildad personal som tycker om gamla människor och känner engagemang i sitt arbete.

Boendemiljö

Brommagården har 36 lägenheter, varav 21 på ålderdomshemmet. Alla lägenheter är 2:or på mellan 46-61 kvm, varav 2 lägenheter är tilltänkta till par. Alla lägenheter har balkong. Förutom den egna lägenheten har man tillgång till gemensamma utrymmen som kök, matsal och sällskapsrum.

Utemiljö

Utemiljö

-

Måltider

Vi har arbetat aktivt med mat och måltidssituationen. En god måltidssituation är den viktigaste aktiviteten för dagen. Det gäller inte bara att få i sig näringsbehovet utan det är också en viktig social gemenskap. Brommagården har ett eget kök där huvudmåltiderna, lunch och middag, tillagas. Detta gör att maten har nära till bords. Matsedeln är säsongsbetonad och anpassad efter olika behov. Brommagården har ett matråd, där de äldre från alla enheter är representerade.

Aktiviteter

Vi har ett rikt utbud av aktiviteter både individuella och gemensamma och vi arbetar aktivt för att kunna hitta ännu mer aktiviteter i vardagen.