Stora Sköndal Kyrkbyn

Knut Sjöbergs väg 2, 128 64 Sköndal

Vi strävar alltid efter en god kvalitet i våra insatser och ser alltid till dina individuella behov

Fakta om Stora Sköndal Kyrkbyn

  • Hyra 5654-8341 kr

  • Storlek 39 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 78% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 78% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,3 kb)

Beskrivning av Stora Sköndal Kyrkbyn

Presentation

Från Kyrkbyn har du direkt utsikt över Drevviken och den vackra naturen som Stora Sköndal erbjuder ligger precis utanför dörren.

På Kyrkbyn arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchefer och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt. Övriga arbetar måndag till fredag, sjuksköterska är tillgänglig dygnet runt. Läkare kommer till oss en gång per vecka eller oftare vid behov.

Kyrkbyn arbetar med ett planeringsverktyg som heter Sekoia. Alla våra lägenheter är utrustade med en flyttbar planeringsskärm. På skärmen kan närstående och vänner lägga upp bilder som du kan titta på, du kan spela spel och lyssna på radio från skärmen. Du har även en egen digital kalender där du, dina närstående och vänner kan lägga in planerade besök eller andra tilldragelser.

Hos Stora Sköndal har vi många människor som gör livet lättare och roligare för både boende och personal. Våra volontärer hjälper till med allt möjligt, men är främst ett stöd för dig som bor här. Vill du ta en promenad, men behöver någon att luta dig mot? Vill du spela ett parti schack eller njuta av högläsning? Kanske gå ner till stranden och känna på vattnet? Hos Stora Sköndal arbetar vi i människans tjänst. Diakonin har alltid varit vår grund och är så fortfarande. Vill du prata med en präst eller diakon så är det enkelt ordnat. Hos oss är alla välkomna – om du så tror på mycket, lite eller ingenting alls.

Boendemiljö

Kyrkbyn har 39 lägenheter som är fördelade på tre plan. Lägenheterna, som alla utom en är på 2 rum och kök, har en varierande storlek på 33-54 kvm. Alla lägenheter har rymlig toalett och dusch samt en köksdel med kokmöjlighet och kyl. Du möblerar lägenheten som du själv vill, med dina egna möbler, förutom en höj- och sänkbar säng som står i lägenheten.

På Kyrkbyn har vi gemensamt TV-rum, en stor salong där vi möts för umgänge, måltider, festligheter eller avkoppling samt en stor utomhusterrass med utsikt mot Drevviken.

Om du har anhöriga som har en bit att åka för att hälsa på finns en övernattningslägenhet att hyra på området.

Utemiljö

På området finns även en uppvärmd utomhuspool anpassad för personer med funktionsnedsättning där du kan bada på sommaren.

Måltider

All mat lagas på restaurang Magnolia på Stora Sköndal. Maten planeras av dietist. Det erbjuds olika alternativ till lunch och middag varje dag. Frukost, eftermiddagsfika, mellanmål och kvällsfika lagar vi i det gemensamma köket på avdelningen. Du kan alltid välja om du vill äta tillsammans med dina grannar, eller lite mer avskilt på ditt rum. Till helgen serverar vi trerätters meny till lunch på lördag eller söndag. När vi äter trerätters finns alltid möjlighet att dricka ett glas vin eller öl till maten.

Aktiviteter

För oss är det viktigt att du som bor här ska kunna påverka vad som händer på boendet. På Kyrkbyn har vi vår egen aktivitetscoach som erbjuder dig möjligheten att fortsätta att aktivera dig efter dina egna önskemål och förmågor. I samband med att du flyttar in får du en utsedd kontaktman som också finns för att du ska kunna påverka din dag.

På Kyrkbyn arbetar vi efter IDA-modellen (Inflytande, Delaktighet, Aktivitet) som ger dig möjlighet att styra vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Aktiviteterna kan vara ett besök på Fotografiska muséet, resa till Gotland, dagspa på terassen eller stilla lässtunder.

På söndagarna under terminerna har vi även Ung Omsorg på besök hos oss. På somrarna tar vi emot sommararbetande ungdomar. Ungdomarna finns här för samtal, sällskap, promenader och hjälp vid aktiviteter mm.