Frösunda äldreboende

Signalistgatan 3, 169 72 Solna

På Frösunda äldreboende står maten och måltidens utformning i fokus. Vi erbjuder en varierad säsongsbetonad meny med näringsrikt innehåll och trevlig samvaro kring bordet.

Fakta om Frösunda äldreboende

  • Hyra 7315-7315 kr

  • Storlek 40 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 85% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,2 kb)

Beskrivning av Frösunda äldreboende

Presentation

Vårt mål är att ge bästa möjliga omvårdnad, ett respektfullt bemötande och en meningsfull dag.

Hos oss arbetar engagerad och motiverad personal som många av dem har arbetat hos oss i många år. Vi har omsorgspersonal på plats dygnet runt som nästan uteslutande är undersköterskor. Varje våning har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska och vår sjukgymnast arbetar måndag till fredag. Läkaren besöker oss en dag varje vecka och det gör även vår arbetsterapeut.

Boendemiljö

Frösunda äldreboende har 40 lägenheter fördelat på fyra våningar. Två av dessa våningar är för personer med demensdiagnos, med 9 lägenheter per våning. De övriga för personer med olika omvårdnadsbehov, med 11 lägenheter per våning. Varje lägenhet som är 31 kvm, innehåller trinett och ett stort badrum med dusch. Grundmöblemanget består av höj-och sänkbar säng och sängbord och i lägenheten finns även garderober. På varje våning finns en gemensam matsal, en stor balkong och ett allrum. I markplanet finns uteplats med parasoller. Vi har också en rymlig samlingssal för gemensamma sammankomster Äldreboendet ligger vid Frösunda torg och här finns matbutik, konditori, restauranger, hårsalonger och kiosk.

Utemiljö

Vi har en uteplats.

Måltider

Vi lägger stor vikt vid att maten ska vara vällagad, näringsrik och välsmakande och att måltidsmiljön ska vara trevlig och inbjuda till gemenskap. Lunch och middag levereras färdig ifrån Dafgårds och värms sedan på avdelningarna vilket bidrar till att det sprids en hemtrevlig doft av god mat. På onsdagarna serveras gourmetlunch med vin till. Närstående bjuds in på festligheter varje kvartal och du har också möjlighet att bjuda hem gäster till din lägenhet för en trevlig måltid.

Aktiviteter

Tillsammans med de dig planerar vi aktiviteter utifrån dina önskemål och intressen så som till exempel sittgymnastik, högläsning, promenader, pyssel underhållning med musik eller dans, filmvisning och sångstunder.