Björksätra vård- och omsorgsboende

Frösätrabacken 7D, 127 37 Skärholmen

På Björksätra erbjuder Kavat Vård kvalificerad vård, omsorg och service till dig som har omfattande behov av vård- och omsorg.

Fakta om Björksätra vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6700-6900 kr

  • Storlek 48 lägenheter totalt, 12 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 87% Nöjda med boendet

  • 94% Nöjda med bemötandet

  • 60% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,7 kb)

Beskrivning av Björksätra vård- och omsorgsboende

Presentation

Vi gör vi det möjligt för dig att behålla så mycket som möjligt av din tidigare livsstil. Morgonpigg eller kvällspigg– det är dina vanor och behov som styr. Är du intresserad av t.ex. idrott, konst eller musik så fångar vi upp det.

Varje våning på Björksätra har ”egen” vårdutbildad omvårdnadspersonal. Tillgång till sjuksköterska finns dygnet runt och sjukgymnast och arbetsterapeut vid behov. En dag/vecka samt vid akuta behov finns läkare på plats.

När du flyttar hit har vi ett ankomstsamtal där vi informerar oss om vilka behov och önskemål du har. Sedan upprätta vi tillsammans en genomförandeplan som beskriver vad du behöver hjälp med, hur och när du vill ha hjälpen.

Utöver grundutrustningen (säng och sängbord) erbjuder vi ”all-inclusive lägenheter” som är fullt utrustade med möbler, tv, gardiner, lakan etc. Självklart kan du behålla ditt husdjur när du flyttar hit.

Boendemiljö

Här finns 48 enrumslägenheter fördelade på fyra våningsplan. Varje våningsplan har stora gemensamhetsutrymmen. Innergården är en trevlig oas. På Björksätra bor du i en egen lägenhet som du själv möblerar eller hyr fullt utrustad. Ibland uppstår behovet att vård och omsorgsboende snabbt – då kan vi erbjuda möbler som gör din bostad hemtrevlig.

Utemiljö

Innergården är en trevlig oas.Björksätra ligger nära Sätrabadet och erbjuder många promenadstråk.

Måltider

Vi har frukostbuffé och till lunch och middag kan du välja mellan två rätter. På helgerna serveras en trerätters meny. För dig som vill finns alltid möjlighet att ta ett glas vin eller öl till maten.

Aktiviteter

Du som vill har givetvis möjlighet att komma ut i friska luften varje dag. Under sommaren nyttjar vi vår uteplats och terrasserna för aktiviteter och måltider.