Saltsjöbadens sjukhus

Rösundavägen 2, 133 81 Saltsjöbaden

Saltsjöbadens sjukhus ligger mycket vackert invid Saltsjöns strand i ett sekelskiftesområde

Fakta om Saltsjöbadens sjukhus

  • Hyra 5882-9200 kr

  • Storlek 68 lägenheter totalt, 8 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 83% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 67% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,7 kb)

Beskrivning av Saltsjöbadens sjukhus

Presentation

Saltsjöbadens sjukhus ligger vacker beläget i Saltsjöbaden. Verksamheten består av separata lägenheter enhetsvis med gemensamma utrymmen för dagligt umgänge och måltider. Vid verksamheten finns sjuksköterska dygnet runt samt tillgång till läkare dygnet runt.

Boendemiljö

Huset som är byggt i tidstypisk stil är fördelat på lägenheter för permanent boende och för personer i behov av korttidsplatser. Gemensamma utrymmen finns fördelat vid varje boendeenhet som innehåller kök och vardagsrum, förutom varje lägenhet som är 20 -30 kvadratmeter. Lägenheterna är utrustade med höj- och sänkbar säng samt övrig inredning.

Utemiljö

Saltsjöbadens sjukhus ligger mycket vackert invid Saltsjöns strand i ett sekelskiftesområde. Vi har egen trädgård som givetvis är handikappanpassad.

Måltider

Maten som serveras beställs och levereras från Dafgårds och innefattar en huvudkomponent, tillbehör som potatis, ris eller pasta och grönsaker i olika former tilllagas på plats för varje tillfälle. Vid måltiderna strävar vi efter en trevlig och gemytlig gemensam stund och ser gärna att våra kunder sitter tillsammans i våra stora, ljusa kök, men givetvis kan kunder som så önskar äta enskilt i sin lägenhet. Till varje måltid serveras efterrätt och vid vissa tillfällen förrätt. Möjlighet till önskekost finns samt givetvis specialkost om så önskas.

Aktiviteter

Utevistelser i en vacker uppvuxen trädgård eller promenader utmed Saltsjöbadens strandpromenad.