Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Brunnsgatan 26, 111 38 Stockholm

Väderkvarnen vänder sig till äldre över 65 år som på grund av ålder, fysisk sjukdom eller funktionshinder inte längre klarar sin dagliga livsföring i hemmet

Fakta om Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5000-9000 kr

  • Storlek 92 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 85% Nöjda med boendet

  • 92% Nöjda med bemötandet

  • 58% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,2 kb)

Beskrivning av Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Presentation

Väderkvarnen har två profilboenden för personer med psykisk ohälsa och åtta gruppboenden med inriktningar mot demensrelaterade och fysiska sjukdomar och funktionshinder. Korttidsplatser kan erbjudas på två gruppboenden. Väderkvarnen har även servicehuslägenheter för äldre som endast är i behov av hemtjänst.

Väderkvarnen erbjuder endast parboende som har demensinriktning.

Träffpunkten är en verksamhet för de som bor på Väderkvarnen. Träffpunkten erbjuder dagligen möjlighet till aktiviteter och social samvaro. Väderkvarnen har också en social dagverksamhet för personer över 65 år som besväras av psykisk ohälsa. Inom Väderkvarnens lokaler finns fotvård, frisör och bibliotek.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö
Boendemiljö

Lägenheterna på Väderkvarnen är rymliga och de flesta har balkong. Samtliga avdelningar har gemensamma utrymmen med vardagsrum, matsal och balkong. Väderkvarnen har en gård, en stor takterrass. På Väderkvarnen har du tillgång till bibliotek och en social dagverksamhet, Träffpunkten som är öppen måndag till fredag. Inom lokalen finns också frisör och fotvård.

Utemiljö

-

Måltider

Måltiderna ska vara en trivsam stund på dagen. Leverantören av mat håller hög kvalitet och en stor andel av livsmedlen som används är ekologiska. Menyn är varierad och erbjuder dagligen flera valmöjligheter.

Aktiviteter

Träffpunkten erbjuder bland annat tipspromenader, bingo, bokcirklar, högläsning, allsång, andakter, pub-kvällar och filmvisning. Bibliotekarie finns på plats varje vecka. Väderkvarnen samarbetar även med Svenska kyrkan och frivilligorganisationer.