Katarinagårdens vård- och omsorgsboende

Tideliusgatan 7-9, 118 69 Stockholm

Katarinagården är ett litet, gemytligt och modernt äldreboende med väl utbildad personal beläget i lugna omgivningar på Rosenlundsområdet.

Fakta om Katarinagårdens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6084-6582 kr

  • Storlek 55 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 71% Nöjda med boendet

  • 96% Nöjda med bemötandet

  • 35% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,5 kb)

Beskrivning av Katarinagårdens vård- och omsorgsboende

Presentation

Vi erbjuder vård och omsorg av hög kvalitet i en trivsam miljö där ett gott bemötande, god mat och social samvaro utgör grunden i vardagen. Vår viktigaste uppgift är att skapa en god livsmiljö på dina egna villkor.

På Katarinagården erbjuder vi vård och omsorg till, i första hand, dig som fyllt 65 och behöver stöd och hjälp för att klara ditt dagliga liv.

Våningsplan 1, 2 och 4 har somatisk inriktning och våning 3 och 5 har demensinriktning.

Vi har sjuksköterska på plats mån-fre kl:7-19 samt lör-sön 7-17. Övriga tider sköts akuta sjuksköterske insatser av patrull.

Boendemiljö

Katarinagården består av fem våningsplan med elva lägenheter på varje våning. Lägenheterna är dryga 30 kvm, har eget pentry och ett väl tilltaget badrum. På alla våningsplan finns en stor möblerbar balkong, ett gemensamt kök och vardagsrum.

Utemiljö

Uteplats

En grönskande gård inbjuder till utevistelse och närbelägna Rosenlundsparken och Skånegläntan nås lätt med promenadväg.

Måltider

Måltiderna planeras så att de blir lugna och trivsamma. Maten kompletteras med smör, bröd, sallad och lämpliga tillbehör. Vår ambition är att såväl lunch som middag ska vara höjdpunkter på dagen.

Personalen på Katarinagården är väl utbildad, engagerad och har mycket lång erfarenhet av arbete med äldre. Såväl personalomsättning som sjukfrånvaro är låg.

Aktiviteter

Katarinagården har en egen biograf där de boende kan uppleva en riktig biokänsla under filmvisningarna. Varje måndag kl 14.00 visas en önskefilm.

Aktiviteter planeras utifrån de boendes egna önskemål. Filmvisning, bingo, bakning och musikunderhållning är exempel. Varje vecka erbjuds sittgymnastik, högläsning, "onsdagsklubb" och besök av Röda korset.