Vilobacken

Elinsborgsbacken 5, 163 64 Spånga

På Vilobacken erbjuder vi, för den som önskar, fullt utrustade och möblerade lägenheter.

Fakta om Vilobacken

 • Hyra 7000-7000 kr

 • Storlek 27 lägenheter totalt, 9 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,4 kb)

Beskrivning av Vilobacken

Presentation

Vilobacken öppnar 1 oktober 2016.

På Vilobacken erbjuder Kavat Vård kvalificerad vård, omsorg och service till dig med omfattande behov av vård- och omsorg. Du får individuellt anpassad vård och omsorg där vi sätter ditt välbefinnande och ditt behov av lugn och trygghet i första rummet.

Med vårt arbetssätt värnar vi din integritet och ditt oberoende. Vi strävar efter att du trots omfattande omvårdnadsbehov ska känna att det är du som bestämmer över din vardag. Alla som kommer till oss har inte samma behov och önskemål. Därför gör vi det möjligt för dig att behålla så mycket som möjligt av din tidigare livsstil. Morgonpigg eller kvällspigg – det är dina vanor och behov som styr.

När du väljer att bo på Vilobacken väljer du ett boende med lyhördhet för din livshistoria, din vardag, dina intressen och önskemål. Här får du ”vila” i den du är och behöver inte anpassa dig till färdiga koncept eller rutiner.

Boendemiljö

Innemiljön

På Vilobacken finns 27 lägenheter i tre våningsplan. Varje våning har stora gemensamhetsutrymmen i form av vardagsrum, kök, matsal och balkong. Utöver den ”normala” grundutrustningen (säng och sängbord) erbjuder vi ”all-inclusive lägenheter” som är fullt utrustade med möbler, tv, gardiner, lakan, blommor och enklare husgeråd.

Utemiljö

Vilobacken har tillgång till en innergård som används när vädret tillåter. Vilobacken ligger centralt i Tensta med livlig torghandel, litet köpcentrum och T-bana inom 5 minuters promenadavstånd.

Måltider

Lunch och middag lagar vår kock på plats. På helgerna serveras trerätters meny. Måltiderna är glädjestunder och något vi ser fram emot. Vi börjar dagen med en härlig frukost. Vi erbjuder gemensamma måltider i våningsmatsalen men om du önskar kan du självklart avnjuta måltiderna i den egna bostaden.

Aktiviteter

På Vilobacken finns en aktivitetsledare som planerar och håller i för huset gemensamma aktiviteter. Varje dag året runt finns planerade aktiviteter. Tillsammans med din kontaktman gör du en veckoplanering och går igenom vilka aktiviteter som finns och vad du önskar och vill göra. Vi uppmärksammar högtider, födelsedagar och traditioner med olika aktiviteter och arrangemang. Du som vill har givetvis möjlighet att komma ut i friska luften varje dag. Under sommaren utnyttjar vi närheten till centrum och livlig torghandel. Vår egen innergård passar bra på sommaren för fika och grillning.