Sörklippans äldreboende

Tranebergsvägen 47, 167 45 Bromma

Den hjälp du behöver utgår helt ifrån dina unika behov och tillgodoses av personal med god kunskap om demenssjukdomar

Fakta om Sörklippans äldreboende

  • Hyra 7000-7000 kr

  • Storlek 50 lägenheter totalt, 10 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 80% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 65% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 59,6 kb)

Beskrivning av Sörklippans äldreboende

Presentation

Vi bemöter dig och dina närstående värdigt och du känner dig trygg med våra insatser. Vi serverar god och vällagad mat i en trevlig miljö

Här möts du av kunnig och välutbildad personal. Många av oss är är undersköterskor och på varje enhet finns minst en Silviasyster som har spetskompetens i vården av demenssjuka. All personal får regelbunden kompetens påfyllnad inom området. Sjuksköterskor finns på plats alla dagar och doktorn en dag i veckan eller vid behov. Självklart finns här även sjukgymnast och arbetsterapeut.

Boendemiljö

Varje boendeenhet består av fem ettor och fem tvåor med en lägenhetsyta på 52-55kvm. Tvårumslägenheterna är lämpliga för parboende. Här finns också gemensamhetsutrymme i form av sällskapsrum och matrum och en stor gemensam balkong. När vädret tillåter vistas vi ofta i vår stora och vackra trädgård omgiven av lättillgängliga promenadstråk.

Vi tar hänsyn till Dina behov och önskemål gällande hjälpinsatsernas utformning.

Här har Du tillgång frisör och fotvård.

Regelbundet besöker oss hörselkonsulenten och vi har ett gott samarbete med folktandvården som utför munhälsobedömningar och bistår med ambulerande tandläkare.

Utemiljö

Under sommaren sker aktiviteter i vår attraktiva trädgård med blommor, trädgård och natur.

Måltider

Dagens alla måltider ingår i ditt boende. Frukost och mellanmål tillreds i på respektive enhet. Lunchen och middagen tillagas i vårt gemensamma kök av vår duktiga kock. Särskilda önskemål kring mat och dryck tillgodoser vi givetvis.

Aktiviteter

Varje enhet har ett eget aktivitetsprogram som är individinriktat. Dessutom finns en personal i verksamheten med huvuduppdrag att arrangera gemensamma aktiviteter med stort fokus på trädgård, sång och musik. Vi tar till vara på alla tillfällen till fest och följer årets traditioner. Varje fredag har vi utifrånkommande musikunderhållning som ofta lockar till dans.