Sörklippans äldreboende

Tranebergsvägen 47, 167 45 Bromma

Den hjälp du behöver utgår helt ifrån dina unika behov och tillgodoses av personal med god kunskap om demenssjukdomar

Fakta om Sörklippans äldreboende

 • Hyra 7000-7500 kr

 • Storlek 44 lägenheter totalt, 8 per enhet

 • Typ av boende Demensboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Kommunalt

 • Språk och kultur Flera språk och kulturer

  Arabiska, Persiska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • 79% Nöjda med boendet

 • 100% Nöjda med bemötandet

 • 71% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,8 kb)

Beskrivning av Sörklippans äldreboende

Presentation

Sörklippan är ett vård- och omsorgsboende där Du och Dina önskemål alltid står i centrum. Omvårdnaden utgår från ett personcentrerat förhållningssätt och anpassas utefter Din personlighet, historik och levnadsberättelse. Vi strävar efter goda relationer med Dina närstående och ser dem som en värdefull resurs i vårt arbete. Hos oss möts du av kunnig och välutbildad personal. De flesta av oss är undersköterskor och på varje våning finns minst fyra Silviasystrar som har spetskompetens inom demensvård. All personal får regelbunden kompetenspåfyllnad för att på bästa sätt möta Dina behov. Sjuksköterskor finns på plats alla dagar och doktorn en dag i veckan eller vid behov. Självklart finns här även sjukgymnast och arbetsterapeut.

Boendemiljö

Boendemiljön
Boendemiljön

Vi bor i nya lokaler som togs i bruk i september 2014. Vi har 44 lägenheter fördelade på trevåningsplan. Lägenheterna varierar i storlek mellan 36 kvm-50 kvm. I en lägenhet är parboende möjligt. På varje boendeenhet finns gemensamhetsutrymme i form av sällskapsrum och matrum. När vädret tillåter vistas vi ofta ute på vår vackra takterrass i söderläge.

I anslutning till boendet finns tillgång till fotvård. Vi får även regelbundet besök av frisör och hörselkonsulenten. Vi har ett gott samarbete med folktandvården som utför munhälsobedömningar och bistår med tandläkare på plats några gånger om året.

Utemiljö

Altan med utsikt

Vi finns nära kommunala färdmedel så som tunnelbana, tvärbana samt bussar.

Vår trädgård är en stor takterrass i söderläge med utsikt över Mälarens vatten och delar av Stockholm. Här vistas vi när vädret tillåter från tidig vår till sen höst.

Måltider

Dagens alla måltider ingår i ditt boende. Frukost och mellanmål tillreds på respektive boendeenhet där vi ofta bakar kaffebrödet själva. Särskilda önskemål kring mat och dryck tillgodoser vi givetvis. Maten tillagas i stadsdelens kök och maten serveras vid borden där Du själv får ta det som Du vill ha och även bestämma storleken på portionen.

Aktiviteter

Vi anpassar stimulerande stunder till varje individs förutsättningar. Dessutom finns en personal i verksamheten med huvuduppdrag att arrangera gemensamma stimulerande stunder med stort fokus på sång och musik och blommor. Vi tar till vara på alla tillfällen till fest och följer årets traditioner.