Rio vård- och omsorgsboende

Sandhamnsgatan 4, 115 40 Stockholm

Du som bor här ska känna oberoende, trygghet och säkerhet och du ska bli bemött med värme och respekt samt få en god service och det lilla extra

Fakta om Rio vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6000-7000 kr

  • Storlek 88 lägenheter totalt, 16 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 89% Nöjda med boendet

  • 95% Nöjda med bemötandet

  • 67% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,1 kb)

Beskrivning av Rio vård- och omsorgsboende

Presentation

Rio vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Sverige AB på uppdrag av Östermalms stadsdelsnämnd. Här bor du i egen lägenhet med gemensamt kök och vardagsrum samt stora balkonger. Vi har sammanlagt 88 lägenheter (med 90 platser) fördelat på 6 våningsplan – tre för sjukhemsboende, två för personer med demenssjukdom samt ett för korttidsvård. På demensavdelningarna finns en vårdhund.

Sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterska eller vårdbiträde. Verksamheten har tillgång till en Silviasyster. Alla våra medarbetare har ett funktionsbevarande arbetssätt. Flera språk talas.

Varje boende har ett trygghetslarm. Anhöriga är välkomna alla tider på dygnet . I fastigheten finns tillgång till både frisör och fotvård. På demensavdelningarna arbetar vårdhunden Ludwig.

Boendemiljö

Rio vård- och omsorgsboende totalrenoverades 2005-2007. Lägenheterna är 29-34 kvadratmeter stora, varav två för två personer. Säng och sängbord finns, övriga möbler tar du med. På varje våningsplan finns två stora i balkonger.

Utemiljö

Till vårt boende hör en stor innegård där vi har olika aktiviteter såsom grillstunder, musikunderhållning, kräft- och surströmmingsfest.

Måltider

Maten levereras från Dafgårds och tillreds sedan upp i köken på avdelningarna. Ris, potatis och färska grönsaker lagas på plats. Vin för dig som vill. Regelbundet ordnas lyxfrukost och önskeluncher och på helgerna har vi helg mys med t.ex. ost och vin

Aktiviteter

Varje vecka arrangeras kafé, musik, bingo, högläsning, promenadgrupper. Med din kontaktperson kan du ha kaffestund, samtal och promenad. Vi är ute om vädret är bra. Två trivselansvariga planerar för den social samvaron med ett spektra av olika aktiviteter.