Rio vård- och omsorgsboende

Sandhamnsgatan 4, 115 40 Stockholm

Vi ger dig en trygg och säker vård och omsorg med fokus på att ta tillvara det friska.

Fakta om Rio vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6000-7000 kr

  • Storlek 88 lägenheter totalt, 16 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 89% Nöjda med boendet

  • 95% Nöjda med bemötandet

  • 67% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,1 kb)

Beskrivning av Rio vård- och omsorgsboende

Presentation

På Rio vård- och omsorgsboende bor du i egen lägenhet med gemensamt kök och vardagsrum samt stora balkonger. Vi har sammanlagt 88 lägenheter (med 90 platser) fördelat på 6 våningsplan – tre för sjukhemsboende, två för personer med demenssjukdom samt ett för korttidsvård.

Sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, undersköterska eller vårdbiträde. Alla våra medarbetare har ett funktionsbevarande arbetssätt. Flera språk talas.

Varje boende har ett trygghetslarm. Anhöriga är välkomna alla tider på dygnet . I fastigheten finns tillgång till både frisör och fotvård.

Boendemiljö

Rio vård- och omsorgsboende totalrenoverades 2005-2007. Lägenheterna är 29-34 kvadratmeter stora, varav två för två personer. Säng och sängbord finns, övriga möbler tar du med. På varje våningsplan finns två stora i balkonger.

Utemiljö

Till vårt boende hör en stor innegård där vi har olika aktiviteter såsom grillstunder, musikunderhållning, kräft- och surströmmingsfest.

Måltider

Maten levereras från Fazer och tillreds sedan upp i köken på avdelningarna. Ris, potatis och färska grönsaker lagas på plats. Regelbundet ordnas lyxfrukost och önskeluncher.

Aktiviteter

Varje vecka arrangeras kafé, musik, bingo, högläsning, promenadgrupper. Med din kontaktperson kan du ha kaffestund, samtal och promenad. Vi är ute om vädret är bra. Två trivselansvariga planerar för den sociala samvaron med ett spektra av olika aktiviteter.