Solbackens vård- och omsorgsboende

Stadshagsvägen 5, 112 50 Stockholm

Solbacken är ett demenscentrum som består av gruppboende, korttidsenhet och dagvård

Fakta om Solbackens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5339-6573 kr

  • Storlek 56 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 84% Nöjda med boendet

  • 96% Nöjda med bemötandet

  • 64% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,1 kb)

Beskrivning av Solbackens vård- och omsorgsboende

Presentation

Vi lägger fokus på god omsorg av hög kvalitet och erbjuder ett varierat utbud av aktiviteter, både individuellt och i grupp. Vi prioriterar måltidssituationen och ett personligt bemötande. Verksamheten drivs av Attendo Care på uppdrag av Kungsholmens stadsdelsnämnd.

Vi på Solbacken läger fokus på god oomsorg av hög kvalitet och ett varierat utbud av aktiviteter. Vi prioriterar måltidssituationen, aktiviteter, utevistelse och ett personligt bemötande. Vårt mål är att ge god omvårdnad och att skapa en menigsfull vardag.

Sjuksköterska finns på plats dygnet runt och det finns tillgång till läkare.

Övriga personalkategorier är vårdbiträden/undersköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, lokalvårdare och verksamhetschef.

Boendemiljö

På varje gruppboende enhet finns ett ljust och trivsamt sällskapsrum med balkong. Det är trevligt möblerat i hemlik stil. Gården, som består av ett uppvuxet grönområde, har flera uteplatser och inbjuder till utevistelse. Där har vi också en fin grillplats för trevliga stunder tillsammans.

Lägenheterna är ljusa och rymliga. Det finns trinettkök och hygienutrymmen som är handikappanpassat med dusch. De har även uttag för TV och telefon. vi tillhandahåller säng med madrass som är höj och sänkbar.

Totalt har vi 56 lägenheter.

Utemiljö

Solbacken demenscentrum har ett högt och fint läge i Stadshagen, Stockholm.

Måltider

Måltiden är en viktig del av dagen som vi prioriterar och vill göra lite extra trevlig. Vi serverar mat med hög kvalitet som är speciallt anpassad för äldre. Vi uppmärksammar helger och högtider genom att göra måltiden extra festlig. Atmosfären är varm och inbjudande vilket ger alla en trivsam dag. Det serveras ofta hembakat till kaffet

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter, individuellt och i grupp t.ex. sittgymnastik, sånggrupper, herr/damgrupper och högläsning. Vi erbjuder dagliga promenader/utevistelse för dem som vill. Vi har särskild personal avsatt för det. På eftermiddagar finns olika aktiviteter i dagvårdens lokaler, filmvisning, bingo, musik/frågestund. På fredagseftermiddagar träffas vi alla tillsammans då serveras kaffe med hembakt för dig, dina anhöriga och personal.

Sista fredagen i varje månad kommer en artist från "kultur i vården". Det kan handla om musik eller dans men även teater finns med i spelprogrammet. Varje söndag erbjuder vi bio.

Vi har en egen bioanläggning där vi vanligtvis visar en svensk film som är ca 30-45 minuter lång.

Flera utflyker anordnas årligen till vackra platser. Egentid erbjuds tillsammmans med din kontaktperson.