Högdalens vård- och omsorgsboende

Ripsavägen 38, 124 51 Bandhagen

Högdalens vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och grönskande villaområde med en vacker park, promenadvägar, lusthus och uteplatser.

Fakta om Högdalens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 4100-7335 kr

  • Storlek 158 lägenheter totalt, 13 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 79% Nöjda med boendet

  • 85% Nöjda med bemötandet

  • 58% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 58,7 kb)

Beskrivning av Högdalens vård- och omsorgsboende

Presentation

Bra kommunikationer, promenad avstånd till Högdalens Centrum. Inom boendet finns nio avdelningar för dig med fysiska funktionsnedsättningar.

Högdalens vård- och omsorgsboende är ett mångkulturellt boende. Möjlighet till parboende finns.

Vi har sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt, sjukgymnast och arbetsterapeut måndag-fredag. Vi har även en utbildad Silvia-syster.

Vi arbetar efter en genomförandeplan som är en överenskommelse mellan dig och oss.

Boendemiljö

Boendet har 104 lägenheter, 25- 56 kvm som ligger i enheter om 9 -13 lgh med gemensamt kök och vardagsrum. Lägenheterna är utrustade med säng och förövrigt möblerar du själv. Alla lägenheter har badrum och 91 av dem har trinettkök.

Demensboendet har 54 lägenheter, 25-38 kvm med 8 - 10 lägenheter/enhet. Gemensamt kök och vardagsrum på varje enhet. Lägenheterna är utrustade med säng och i övrigt möblerar du själv. Alla lägenheter har badrum.

Utemiljö

Högdalens vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och grönskande villaområde med en vacker park, promenadvägar, lusthus och uteplatser.

Måltider

Mat och måltider är en viktig del i verksamheten. Det är en möjlighet till samtal och samvaro och en viktig aktivitet som återkommer varje dag. Det dukas fint och det erbjuds frukostbuffé, lunch och middag, med möjlighet att välja mellan två olika maträtter, samt tre mellanmål. Förrätt serveras till helgerna. Tillgång till färsk frukt finns dagligen. I samband med helger och högtider under året serveras mat som hör till och anhöriga bjuds in att delta.

Aktiviteter

Verksamheten erbjuder olika aktiviteter, både gemsamma och individuella, som man själv kan välja att delta i. Inom verksamheten finns aktivitetsansvarig som tar fram utbud och anordnar aktiviteterna. Under året ordnas även större aktiviteter så som pubkväll, sommarfest, firande av högtider. Till dessa bjuds anhöriga in att delta.