Högdalens vård- och omsorgsboende

Ripsavägen 38, 124 51 Bandhagen

Högdalens vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och grönskande villaområde med en vacker park, promenadvägar, lusthus och uteplatser.

Fakta om Högdalens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 4100-7335 kr

  • Storlek 150 lägenheter totalt, 13 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 71% Nöjda med boendet

  • 89% Nöjda med bemötandet

  • 58% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,1 kb)

Beskrivning av Högdalens vård- och omsorgsboende

Presentation

Bra kommunikationer, promenad avstånd till Högdalens Centrum. Inom boendet finns nio avdelningar för dig med fysiska funktionsnedsättningar.

Högdalens vård- och omsorgsboende är ett mångkulturellt boende. Möjlighet till parboende finns.

Vi arbetar efter en genomförandeplan som är en överenskommelse mellan dig och oss.

Vi har sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt, sjukgymnast och arbetsterapeut måndag-fredag.

Sedan maj 2016 finns det en Silviasyster här hos oss på Högdalen Silviasysterutbildningen är en 60 poängs högskoleutbildning som helt inriktar sig på vård omsorg och bemötande av personer med demenssjukdom. I utbildningen ingår läran om demenssjukdomar, bemötande av personer med demenssjukdom, hur man skapar ett värdigt liv utifrån värdegrunden på demensboende, anhörigstöd och handledning av personal. Vill du komma i kontakt med vår Silviasyster kan du nå henne på telefonnummer: 08-508 20 796.

Boendemiljö

En gång i veckan får vi besök av Håkan och hans terapihund Bruna. De arbetar tillsammans för att på olika sätt öka de boendes livskvalité och hälsa.

Boendet har 91 lägenheter, 25- 56 kvm som ligger i enheter om 9 -13 lgh med gemensamt kök och vardagsrum. Lägenheterna är utrustade med säng och förövrigt möblerar du själv. Alla lägenheter har badrum och 91 av dem har trinettkök.

Demensboendet har 59 lägenheter, 25-38 kvm med 8 - 13 lägenheter/enhet. Gemensamt kök och vardagsrum på varje enhet. Lägenheterna är utrustade med säng och i övrigt möblerar du själv. Alla lägenheter har badrum.

Utemiljö

Odlingar på gården
Sommarfest

Högdalens vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och grönskande villaområde med en vacker park, promenadvägar, lusthus och uteplatser.

Måltider

Vi firar högtider tillsammans.

Mat och måltider är en viktig del i verksamheten. Det är en möjlighet till samtal och samvaro och en viktig aktivitet som återkommer varje dag. Det dukas fint och det erbjuds frukostbuffé, lunch och middag, med möjlighet att välja mellan två olika maträtter, samt tre mellanmål. Förrätt serveras till helgerna. Tillgång till färsk frukt finns dagligen. I samband med helger och högtider under året serveras mat som hör till och anhöriga bjuds in att delta.

Aktiviteter

Verksamheten erbjuder olika aktiviteter, både gemsamma och individuella, som man själv kan välja att delta i. Inom verksamheten finns aktivitetsansvarig som tar fram utbud och anordnar aktiviteterna. Under året ordnas även större aktiviteter så som pubkväll, sommarfest, firande av högtider. Till dessa bjuds anhöriga in att delta.

En gång i veckan får vi besök av Håkan och hans terapihund Bruna. De arbetar tillsammans för att på olika sätt öka de boendes livskvalité och hälsa.