Sätra vård- och omsorgsboende

Frösätrabacken 7c, 127 36 Skärholmen

Vi vänder oss till dig som har en demenssjukdom. Vi finns i naturskön, lugn miljö med fina gårdar och uteplatser.

Fakta om Sätra vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6512-8496 kr

  • Storlek 121 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 90% Nöjda med boendet

  • 96% Nöjda med bemötandet

  • 68% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,2 kb)

Beskrivning av Sätra vård- och omsorgsboende

Presentation

Sätra vård- och omsorgsboende är Silviahemscertifierat: Silviahemmet har utbildat all personal och ledning på boendet i demensvård vilket ger de anställda rätt verktyg för att ge högsta möjliga livskvalitet för personer med demenssjukdom och deras anhöriga. Målet är att införliva ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen och att stimulera till kontinuerlig kompetensutveckling.

Vi vänder oss till dig som har en demenssjukdom. Vi finns i naturskön, lugn miljö med fina gårdar och uteplatser. Vi arbetar efter ett salutogent synsätt och använder oss utav den Palliativa vårdfilosofins fyra hörnstenar: systemkontroll, kommunikation & relation, teamarbete och anhörigtöd. Vi har anhöriggrupper som leds av en Silviasyster i samarbete med Skärholmens anhörigkonsulent.

Vi har 10 utbildade Silviasystrar som handleder all personal i det dagliga arbetet. Varje enhet har en sjuksköterska. Vi har två arbetsterapeuter, en sjukgymnast och anhörigstödjare.

Hela boendet är, sedan den 5 december 2013, Silviahemscertifierat.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö

Varje lägenhet har säng, trinett, badrum, egen tvättmaskin och torktumlare samt en balkong. Lägenheterna är mellan 37,8-56,5 i kvm, i de större kan man bo två personer.

Utemiljö

Utemiljö

Vi finns i naturskön och lugn miljö med två fina gårdar och uteplatser.

Måltider

Lunchen som dagligen tillagas och levereras av Fazer AB, är oftast husmanskost och följer våra traditionella högtider. Kosten är näringsberikad med hänsyn till äldres behov. Varje dag kan man välja mellan tre rätter. Frukost och flera mellanmål per dygn tillagas av personalen.

Aktiviteter

Vi anpassar våra aktiviteter efter årstidsväxlingarna.

Vi har promenadgrupp, gymnastik, kulturella sammankomster, någon form av aktivitet alla dagar. Vi har ”minnenas” & ”Sinnenas” rum.