Serafens vård och omsorgsboende

Bolindersplan 1, 112 24 Stockholm

Serafen drivs av Kungsholmens stadsdelsnämnd i egen regi. Serafens vård- och omsorgsboende är ett trevligt och fräscht boende mitt i city 5 minuter från Centralen invid Klara sjö på Bolinderplan 1, Kungsholmen.

Fakta om Serafens vård och omsorgsboende

  • Hyra 5300-6500 kr

  • Storlek 176 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 69% Nöjda med boendet

  • 86% Nöjda med bemötandet

  • 56% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,8 kb)

Beskrivning av Serafens vård och omsorgsboende

Presentation

Vårt mål är att de som bor på Serafen ska känna sig trygga genom att:

• de får hjälp av så få personer som möjligt

• de får hjälp på de tider vi kommit överens om

• de får ett innehåll i dagen

Inom Serafen finns sju boendeenheter för de med ett omvårdnadsbehov som är relaterat till kroppsliga sjukdomar och med behov av dygnet runt hjälp. Varje boendeenhet har mellan 9–12 lägenheter. Inedal är en boendeenhet för personer +65 år som drabbats av stroke och består av nio permanenta platser.

Sju boendeenheter finns för de som har en demenssjukdom och inte längre klarar av att bo i sitt eget hem, varje enhet har nio lägenheter. Linneatorpet och Linneagården är två boendeenheter för äldre med geropsykiatrisk sjukdom. Linneatorpet har 11 lägenheter och Linneagården har 12 lägenheter.

Inom Serafen inbjuds alla närstående minst en gång per år till så kallade närståendeträffar. Vi inbjuder våningsvis så att vi inte blir för många. På Serafen finns också ett råd som består av närstående och Serafens ledning. Här diskuteras verksamhetsförbättringar både i det lilla men också sånt som gäller hela Serafen. Rådet träffas 3-4 gånger per år. Ett matråd bestående av boende, chef från Sodexo, chef från Serafen träffas en gång i månaden. Önskemål om särskilda maträtter eller desserter förs fram men också synpunkter på den mat som serverats. En gång om året skickas en enkät anonymt till de boende där var och en har möjlighet att lämna synpunkter på verksamheten. De boendes synpunkter är viktiga för att Serafens ska bli ett vård och omsorgsboende i världsklass.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö
Boendemiljö

Lokalerna är ljusa och fina och flera av lägenheterna har en fin utsikt över stadshuset och city. Lägenhetsytan är 25-34 kvm och består av ett rum, trinett och toalett samt dusch. Lägenheten möblerar du med egna möbler, vi tillhandahåller säng med madrass. Varje boendeenhet har ett gemensamt kök, balkong och egen tvättstuga. I entréplanet finns café/restaurang och ett litet bibliotek.

Utemiljö

Utemiljö

Boendet ligger invid Klara sjö, alla lägenheterna har balkong.

Måltider

Du har möjlighet att välja mellan två maträtter till lunch och middag. Till lunchen serveras alltid en dessert. Maten levereras varm och lagas av Sodexo som har sitt kök i huset bredvid. Sodexo har också stor erfarenhet av specialkost om du är i behov av det. Frukost och mellanmål görs på varje boendeenhet. För det mesta bakas allt kaffebröd på boendeenheterna.

Aktiviteter

I samverkan med din kontaktperson utformas individuella aktiviteter och social stimulans utifrån dina egna intressen och önskemål. På Serafen finns också varje dag ett utbud av gemensamma aktiviteter så som Qi Gong, dans, musik, samtalsgrupper, tidningsläsning, föreläsningar, sittgymnastik med mera. På anslagstavlorna inom Serafen kan du själv se vad som erbjuds.