Edö vård- och omsorgsboende

Nordmarksvägen 84, 123 72 Farsta

Vi erbjuder ett boende där du ska känna dig trygg, få social stimulans, utevistelse samt en säker hälso- och sjukvård.

Fakta om Edö vård- och omsorgsboende

  • Hyra 4756-5342 kr

  • Storlek 88 lägenheter totalt, 14 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 86% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 64% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,3 kb)

Beskrivning av Edö vård- och omsorgsboende

Presentation

Verksamheten bygger på respekt för ditt självbestämmande och din integritet. Du ges möjlighet att utöva dina intressen och ta ansvar för din egen situation. Vår omsorg ska göra dig trygg.

All vårdpersonal är utbildade som vårdbiträde eller undersköterska. Vi har läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast inom boendet. Vi har engagerad personal som arbetar med ett rehabiliterande arbetssätt. Vi firar högtider gemensamt och erbjuder många aktiviteter. Här finns även dagverksamhet och servicehus.

Vi vill att du ska få göra det du kan utifrån förmåga och intresse. Vi har en gemensam vårdplanering i samråd med personal, den enskilde och anhöriga där vi drar upp riktlinjer för hur, när och var stödet ska ges.

Vi arbetar med kontaktmannaskap. Vi har spansk-och finsktalande personal.

Boendemiljö

Många lägenheter har balkong och flera har sjöutsikt. Vi står för säng men i övrigt möblerar du själv. På varje avdelning finns gemensamt vardagsrum, kök och balkong/uteplats.

Utemiljö

Vi har trädgårdar och promenadvägar utmed sjön. De flesta lägenheter har balkong.

Måltider

Det ingår frukost, lunch, middag samt eftermiddags- och kvällskaffe. Till frukost får du välja mellan många alternativ. Du har möjlighet att välja mellan två maträtter till lunch och middag. Vi lagar mat själva en gång i månaden. Kosten är individanpassad och näringsberäknad. På helgerna skapas extra trevlig stämning med fin dukning.

Aktiviteter

Bingo, frågesport, kör, sitt-gymnastik, Qi Gong, aktivitetsgrupp med matlagning och samtal. Individuellt har vi taktil massage och fotbad. Vi erbjuder utevistelse i trädgården och promenader. Vi har musikstunder och underhållning ibland. Högtider firar vi gemensamt.