Stiftelsen Stockholms Sjukhem

Mariebergsgatan 22, 112 19 Stockholm

Vi vill att du som bor hos oss ska uppleva bästa möjliga livskvalitet.

Fakta om Stiftelsen Stockholms Sjukhem

  • Hyra 10765-10765 kr

  • Storlek 99 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 80% Nöjda med boendet

  • 94% Nöjda med bemötandet

  • 48% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,9 kb)

Beskrivning av Stiftelsen Stockholms Sjukhem

Presentation

Stockholms Sjukhem är ett vård- och omsorgsboende som ägs och drivs av en stiftelse. Verksamheten drivs utan vinstintresse och präglas av personligt engagemang, hög kvalitet och en hemlik miljö. Omtanke, respekt och kunskap är grundläggande värderingar. Vi prioriterar mötet med dig och skapar tid för omtanke. Vi är ett boende för dig som har stort behov av omvårdnad pga ålder och/eller sjukdom.

Vi vill att du som bor hos oss ska uppleva bästa möjliga livskvalitet. Vårt mål är att du ska uppleva delaktighet och självbestämmande samt känna dig trygg. Vi erbjuder kvalificerad vård och omsorg.

Du erbjuds god och säker vård och omsorg genom att vi har sjuksköterskor med specialistutbildning i geriatrik, utbildade undersköterskor samt arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi har läkare i tjänst dagligen.

Att veta vad du tycker är viktigt för oss.

Du kan framföra dina synpunkter på enheten där du bor, genom enkäter eller på förtroenderåd.

Om du inte är nöjd med din kontaktperson kan du självklart byta.

Din säkerhet är viktig och om du behöver något utöver vanliga larm finns möjlighet till individuella anpassningar.

Boendemiljö

Boendemiljö

Stockholms Sjukhems vård- och omsorgsboende består av 99 lägenheter i en genomtänkt och modern miljö. Lägenheterna är fördelade på fem våningsplan och elva boendegrupper.

I varje boendegrupp finns det nio moderna och trivsamma lägenheter samt generösa gemensamma utrymmen som vardagsrum, kök och matsal. På varje våningsplan finns rymliga balkonger mot Stockholms Sjukhems park och omgivande miljöer.

Lägenheterna är 33 kvm och har eget pentry med spis, kyl och frys samt eget badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare. De lägenheter som ligger mot Mariebergsgatan har inglasad balkong.

På vård- och omsorgsboendet finns det även ett spa och aktivitetsrum, trädgårdsterrass, vinterträdgård samt bibliotek, café och restaurang.

Utemiljö

Utemiljö

Det finns generösa balkonger samt trevliga gemensamma ytor för samvaro på varje våning. Uteplats finns tillgänglig i vår park.

Måltider

Måltid

Vi serverar god och näringsriktig mat lagad i eget kök. Vi använder ekologiska och närodlade råvaror. Du kan välja mellan tre alternativ till lunch och middag. Du kan även välja en förrätt eller ett glas vin.

Aktiviteter

Du planerar din dag tillsammans med din kontaktperson. Utöver detta erbjuder vi ett stort utbud av gemensamma aktiviteter och ett rikt kulturutbud.

Vi erbjuder tillgång till bibliotek, frisör, fotvård och massage.