Villa Botvid

Däldvägen 13, 147 33 Tumba

Här får du professionell vård med kontinuitet som är formad efter dina behov och önskemål

Fakta om Villa Botvid

  • Hyra 6188-6188 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 71% Nöjda med boendet

  • 93% Nöjda med bemötandet

  • 79% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,2 kb)

Beskrivning av Villa Botvid

Presentation

Här hittar du ett boende att trivas och känna dig trygg i. Våra fina och anpassade lokaler är bemannade med duktig och engagerad personal. Hos oss får du omsorg på dina egna vilkor.

Villa Botvid är inriktat på att ge omsorg, stöd och service till personer med demens och somatiska sjukdomar. Mötet med dig som enskild präglas av respekt, värme, omtanke och värdighet. Vårt mål är att anpassa insatserna så individuellt som möjligt, det vill säga att utföra hjälpen på det sätt som du vill ha det. Vi ser närstående som en mycket värdefull resurs i vårt arbete. De är alltid välkomna till Sandstugan, vilken tid som helst, alla dagar i veckan. Sandstugan har 54 platser uppdelade på sex avdelningar. Vi har speciella avdelningar för demensvård respektive somatisk omvårdnad.

Boendemiljö

Som boende på Villa Botvid får du ett hem i egen lägenhet. Alla våra lägenheter är ljusa och försedda med ett rymligt badrum och minettkök och har fransk balkong. Du möblerar efter eget tycke och smak, men vi står för den höj- och sänkbara sängen. I lägenheten finns gott om garderober och en mindre förråd tillhör även varje lägenhet.

Alla våra gemensamhetsutrymmen är möblerade med möbler i gustaviansk stil, kristallkronor i taket och öppen spis. Färger i textilier och möbler är väl utvalda och anpassade för verksamheten. Gemensamma balkonger och altaner finns på varje avdelning.

Utemiljö

Från entrén når man direkt ut till den fina trädgården.

Måltider

Vi serverar maten i enlighet med Vardaga måltidskoncept. Detta innebär att vi erbjuder dig som kund en varierad och näringsrik kost samt en angenäm måltidsupplevelse. Vi tar hänsyn till årstidsväxlingarna och anpassar maten till de svenska traditionerna. Vi lägger stor vikt vid att det ska vara trivsamt och hemlikt runt våra matbord genom att ta hänsyn till dukning, färgsättning och uppläggning av maten.

Aktiviteter

Vi erbjuder dig möjlighet till utevistelse en stund varje dag. Vi erbjuder dig även egentid med din kontaktperson varje vecka samt att deltaga i gemensamma aktiviteter som ordnas i verksamheten flera gånger i veckan. Vi uppmärksammar och firar högtider.